Nu poti sa vorbesti despre existenta unui moment mai prielnic decat altul pentru a-ti pune in valoare feminitatea. Nu poti sa intelegi ce este femeia in general pana cand nu iubesti una singura cu adevarat. Pana nu iubesti pierdut, fara leac, fara cale de scapare, din cap pana in picioare, din trup pana in suflet. Pana cand nu iti alegi drept suflet pereche una din aceste femei: o femeie puternica, independenta, o femeie care mananca la fel de zdravan ca si un barbat, o femeie careia ii place sa conduca la fel de nebuneste ca un barbat, o femeie care rade la fel de zgomotos ca si el, care a ajuns sa aiba aceleasi idealuri ca si el.

Pentru mine, feminitatea inseamna sa fii femeie. Atat si nimic mai mult. Fara un moment anume. Nu inseamna doar delicatete, rafinament sau senzualitate. A fi femeie nu inseamna sa faci si gesturi grosolane? Daca o femeie comite acte si gesturi de care nu s-ar fi crezut vreodata in stare inseamna ca este mai putin femeie?... Poate? Categoric nu? Este mai putin femeie si mai mult mama?

Daca nu o vezi ca plange pentru ca o face doar pe ascuns, nu inseamna ca nu plange. Ca nu se consuma. Ca nu sufera si ea. Ca nu arde pana la cenusa. Ca nu prinde iar trup din praf. Ca nu se naste un nou suflet sau ca devine mai greu ca inainte. Ca nu intelege ca nu le poate avea chiar pe toate. Sau ca le poate avea pe toate (succes, cariera, bani) insa cu un pret mult prea mare in momentele pustii si goale ale singuratatii. O femeie simte ca este femeie. Chiar si atunci cand uita.

Malina R., o cititoare


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri