Publicatia Mother Nature Network a realizat recent un top al celor mai fantastice si spectaculoase peisaje de pe pamant. Sunt locuri ciudate si interesante, supranaturale si suprarealiste in acelasi timp, desprinse parca de pe alta planeta, din alta lume...

Foto terese de travertin in Pamukkale, Turcia_Shutterstock

Uimitoarele terase de calcar din care apa curge gratios si care se gasesc in Pamukkale ( "Castelul din bumbac"), Turcia, ofera un peisaj spectaculos. "Calcarul a fost modelat de cutremurele care s-au produs aici si s-a stratificat, creand un fel de trepte. Ulterior, apa care s-a scurs pe trepte a sapat in calcar formand mici cratere. Astazi, izvoarele produc 250 de litri de apa pe secunda si fiecare litru de apa depune pe terasele Pamukkale peste 2 grame de creta. Deci, in fiecare secunda, se adauga jumatate de kilogram pe toata lungimea teraselor" se arata pe 9am.ro.

Foto Sossusvlei, Namibia_Shutterstock

Aflata in partea de sud a desertului Namib, Sossusvlei este o albie de argila sarata inconjurata de dune de nisip rosii, inalte si spectaculoase. Culoarea roz-portocalie a dunelor de nisip este data de concentratia mare de fier din nisip, dar si de procesele de oxidare. Cu cat dunele sunt mai rosii, cu atat sunt mai batrane. Multe dintre dune au o inaltime de peste 200 de metri, numarandu-se printre cele mai inalte din lume. Cea mai inalta duna din Sossusvlei are 380 m inaltime.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!

Foto Giant Buddha, Leshan, China_Shutterstock

Marele Buddha din Leshan a fost construit in timpul dinastiei Tang, iar din 1996 a fost inclusa in patrimoniul mondial UNESCO. De dimensiuni impresionante, este cea mai mare statuie a lui Buddha de pe planeta si cea mai inalta statuie pre-moderna din lume.

Foto Tunelul Dragostei, Ucraina_Shutterstock

Unul din cele mai romantice locuri de pe pamant, Tunelul Dragostei se afla la 7 km de localitatea Kleven din Ucraina. Intinzandu-se pe aproape 3 kilometri si acoperind calea ferata, Tunelul Iubirii a captivat si fascinant o lume intreaga. Legendele noi spun ca indragostitii catre traverseaza acest tunel punandu-si o dorinta vor trai si o vor vedea transpunandu-se in realitate...


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri