Publicatia Mother Nature Network a realizat recent un top al celor mai fantastice si spectaculoase peisaje de pe pamant. Sunt locuri ciudate si interesante, supranaturale si suprarealiste in acelasi timp, desprinse parca de pe alta planeta, din alta lume...

Publicatia Mother Nature Network a realizat recent un top al celor mai fantastice si spectaculoase peisaje de pe pamant. Sunt peisaje ciudate si interesante, supranaturale si suprarealiste in acelasi timp, desprinse parca de pe alta planeta, din alta lume...

Foto Valul, Arizona_Shutterstock

Valul, aceasta minune a naturii, caracterizata adesea drept “cea mai frumoasa formatiune geologica din lume” este localizat in Canionul Paria din Arizona, la granita cu Utah. Este format din nisip vechi de 190 de milioane de ani, dunele de nisip calcificandu-se de-a lungul milioanelor de ani in straturi verticale si orizontale uluitoare.

Chiar daca istoria sa dateaza chiar mai de demult, de pe vremea supercontinentului Pangaea (care acoperea odinioara o treime din suprafata pamantului), oamenii de stiinta sunt de parere ca eroziunea din era Jurassicului este raspunzatoare pentru structura uimitoare si liniile ca de val ale formatiunii. Imaginile pe care le ofera Valul iti taie pur si simplu respiratia.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!

Foto Plaja Rosie din Panjin, China - Shutterstock

Unul din locurile care merita vazute in aceasta viata este si uimitoarea Plaja Rosie din China. Aflata in delta raului Liaohe, la 30 de kilometri sud-vest de orasul chinez Panjin, plaja isi datoreaza numele unui anumit tip de iarba de mare care impodobeste suprafata plajei.

Planta incepe sa se dezvolte in lunile aprilie si mai, ramanand verde pe timp de vara si colorandu-se toamna intr-un superb rosu aprins. Tocmai pentru a se adapta solului salin alcalin, spun cercetatorii... Toamna, intreaga plaja pare acoperita de un covor rosu ce formeaza un peisaj marin unic, cu totul si cu totul deosebit.

Foto Canionul Antelope din Arizona_ Shutterstock

Mama Natura este fara doar si poate un artist abstract desavarsit.... Canionul Antelope din Arizona (America de Sud-Est) este unul din cele mai frumoase si interesante canioane ale lumii, perfect prin formele si structura sa. Este format din doua sectiuni individuale numite Canionul Antelope de Sus ("Crapatura") sau Canionul Antelope de Jos ("Tirbusonul").

Foto Izvorul Grand Prismatic din aParcul National Yellowstone_Shutterstock

Daca va doriti cu adevarat ceva spectaculos, atunci trebuie sa vizitati Izvorul Grand Prismatic din parcul Yellowstone, Statele Unite ale Americii. Izvorul cu apa termala fierbinte este al treilea ca marime din lume si cel mai mare din SUA.

Apa este de un albastru vibrant, iar culorile spectaculoase de pe marginile izvorului termal sunt date de bacteriile si covorasele de alge formate. Culoarea bacteriilor variaza in functie de temperatura si de clorofila si carotenoidele furnizate. In vara, bacteriile sunt rosii si portocalii semanand ca aspect lavei, iar iarna capata culoarea verde. In centru, unde apa atinge temperaturi inalte care variaza de la 147 la 188 grade F, bacteriile nu traiesc. Nu uitati ca Yellowstone se afla pe un sistem vulcanic de toata frumusetea..

Foto Poteca Gigantilor din Irlanda de Nord_Shutterstock

Poteca Gigantilor (The Giant’s Causeway) este unica formatiune din Irlanda de Nord care face parte din Patrimoniul Mondial al UNESCO si se intinde la picioarele stancilor de bazalt de la marginea platoului Antim. Conform legendei, aceste peisaj ce pare desprins pur si simplu din alta lume este ramasita a unei dispute intre giganti… Oamenii de stiinta vin insa cu teorii realiste si plauzibile. Existenta acestei frapante zone, formata din 40 000 de coloane negre de bazalt interconectate, a fost cauzata de activitatea vulcanica din Tertiar, in urma cu 50-60 milioane de ani.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri