Publicatia Mother Nature Network a realizat recent un top al celor mai fantastice si spectaculoase peisaje de pe pamant. Sunt locuri ciudate si interesante, supranaturale si suprarealiste in acelasi timp, desprinse parca de pe alta planeta, din alta lume...

Foto Piramide de sare din cel mai mare desert de sare al lumii, desertul Salar Uyuni din Bolivia - Shutterstock

Salar Uyuni este cu siguranta unul dintre cele mai fascinante si interesante locuri de pe planeta si poate fi numit pe buna dreptate cel mai mare desert de sare al lumii. Se afla la 3. 656 metri deasupra nivelului marii. Campia de sare din Bolivia are o suprafata de 10. 582 metri patrati si este considerata a fi una din cele mai plate regiune din lume. Este atat de plata incat aproape ca nu exista forme de relief. Exista doar niste formatiuni de sare care se ridica deasupra bazinului. Stratul de sare are o grosime cuprinsa intre 2 si 20 m.

Foto Poarta Iadului din Darvaza, Turkmenistan_Shutterstock

Intr-un sat din din desertul Karakum, Turkmenistan, arde de peste 40 de ani un crater urias care a intrigat si a atras atentia turistilor si a oamenilor de stiinta. Locul a fost numit de localnici "Poarta Iadului". Diametrul gaurei este de 70 de metri, in timp ce adancimea sa este de 20 de metri. Portile Iadului au fost create de om, in 1971, cand o sonda de forare ruseasca a atins din greseala o punga de gaz, provocand prabusirea pamantului din jur si formarea acestui crater. Din dorinta de a evita o catastrofa naturala, rusii au dat foc craterului. Acesta arde insa neintrerupt din acel moment fara a se mai stinge vreodata...

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!

Rezerva de gaz care a fost descoperita in zona desertului Karakum se numara printre cele mai mari din lume.

Copaci Sangele Dragonului din insula Socotra, Yemen - Shutterstock

Putine locuri de pe pamant arata precum acesta... In mod deloc surprinzator, insula Socotra (republica Yemen) este numita uneori "insula extraterestra". Avand 132 de kilometri in lungime si 49,7 kilometri in latime, insula este cunoscuta in lumea intreaga datorita vegetatiei sale unice, atipice. O treime din lumea vegetala de aici nu se mai gaseste nicaieri in lume. Insula este una din cele mai mari rezervatii naturale din lume. Gasim aici si multisecularul Cinnabar, copacul cunoscut sub numele de Sangele Dragonului datorita formei sale putin spus ciudate, dar si Trandafirul Desertului si cei mai vechi arbori de tamaie din lume.

Foto Cappadocia, Anatolia (Turcia) - Shutterstock

Cappadocia este o zona din Anatolia Centrala (Turcia) cunoscuta pentru peisajul sau unic, asemanator parca celui selenar, pentru orasele sale de sub pamant, pentru casele sculptate in piatra. Formatiunile ciudate de piatra sunt rezultatul eroziunii de mii de ani produse de ploi si vant. Infernul vulcanic de acum 10 milioane de ani a contribuit la construirea peisajului minunat si suprarealist de astazi.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri