18 Iulie 2013 publicat în Lifestyle 47 share-uri

Toti marii ganditori ai omenirii, filosofi, fizicieni, cercetatori au incercat sa formuleze ipoteze care sa explice existenta noastra si REALITATEA. Acestea sunt doar cateva perspective care , indiferent ca exprima sau nu ADEVARUL, ne pot cu siguranta oferi o perspectiva cu mult largita asupra existentei noastre.

6. Realismul fictional

Aceasta este una dintre cele mai fascinante laturi ale teoriei multiversului. Aceasta perspectiva spune ca, avand un infinit numar de universuri, orice poate fi exista undeva! Asa incat orice ne-am putea inchipui poate fi real intr-un univers alternativ, unul in care toate se aranjeaza in asa fel incat acea realitate sa fie posibila.

Foto: Shutterstock.com; Univers, noapte, stele

7. Fenomenalismul

Filosofii fenomenalisti considera ca obiectele exista ca fenomene ale constiintei noastre si ca nu este existenta in afara perceptiei.

John Stuart Mill a initiat o teorie ce este considerata a fi o perspectiva fenomenalista clasica. Mult mia aproape de timpurile noastre insa, Roderick Firth a adus in discutie relativitatea perceptiei: de exemplu, un perete alb va arata alb in lunmina alba si rosu in lumina rosie.

8. Marea Glaciatiune

Marea Glaciatiune este teoria conform careia, universul se indreapta catre o stare finala. Universul ar avea o cantitate limitata de energie. Potrivit acestei teorii, atunci cand energia in final se sfarseste, Universul se va dizolva intr-o stare de inghetare. Potrivit acestei teorii, miscarea particulelor se va incetini la un moment dat si astfel nu vor mai produce energie, ceea ce insema ca intr-o buna zi, totul se va opri…

NOTA: Daca printre cititoarele si cititorii Garbo.ro exista persoane care, avand o buna expertiza, ne pot oferi mai multe informatii cu privire la aceste teorii, va rugam, nu va sfiiti sa adaugati comentarii la acest articol.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri