16 Iulie 2013 publicat în Lifestyle 5 share-uri

Faceti cunostinta prin intermediul imaginilor cu unul dintre cele mai frumoase continente ale lumii, Africa. Descoperiti totodata si curiozitati fascinante ale peisajul african si lucruri interesante despre principalele atractii turistice ale batranului continent.

Foto: Apus peste Piramidele din Giza, Egipt_Shutterstock

Faimoasele piramide din Giza, minuni facute de mana omului, se situeaza la vest de Valea Nilului si fac cinste Egiptului. Dintre cele 7 minuni ale lumii antice, Marea Piramida localizata pe Platoul Gizeh -este cea mai veche si singura care a ramas intacta. Egiptologii cred ca Marea Piramida din Giza (Piramida lui Keops) a fost construita in jurul anului 2560 i.e.n. ca mormant pentru faraonul Khufu din Dinastia a IV-a. Timp de peste 43 de secole, Piramida lui Keops a tronat ca cea mai inalta constructie din lume.

Foto: Cascada din Africa_Shutterstock

Foto: Munte ciudat in Madagascar_Shutterstock

"Madagascar este a patra insula ca marime a lumii (dupa Groenlanda, Noua Guinee si insula Borneo). Datorita faptului ca este izolata, marea majoritatea a mamiferelor pe care le adaposteste, dar si peste jumatate din speciile de pasari nu mai exista nicaieri in lume", ne informeaza BBC.

Izolata de continentul african acum 165 de milioane in urma, Madagascar a dezvoltat de-a lungul timpului o biodiversitate extraordinara. Gasim spre exemplu astazi aici peste 70 de specii si subspecii de lemur (ultima fiind descoperita in 1985), peste 346 specii de reptile care nu se mai gasesc nicaieri in lume in afara de Madagascar, (inclusiv cameleonul lui Parson, cel mai mare cameleon al lumii, si camelonul pitic din Brookesia, cel mai mic camelon al lumii) si peste 600 de specii de plante endemice, conform revistei wildjunket.com.

Foto: Peisaj African_Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri