16 Iulie 2013 publicat în Lifestyle 5 share-uri

Faceti cunostinta prin intermediul imaginilor cu unul dintre cele mai frumoase continente ale lumii, Africa. Descoperiti totodata si curiozitati fascinante ale peisajul african si lucruri interesante despre principalele atractii turistice ale batranului continent.

Datorita culturii si traditiilor lor specifice, Masai(Maasai) reprezinta poate cel mai cunoscut popor est african din lume. Grup etnic nilotic de oameni semi-nomazi, acest trib locuieste in Kenya si in nordul Tanzaniei.

Foto: Zebre la apus_Shutterstock.com

V-ati intrebat vreodata de ce au zebrele dungi? Biologii considera ca este o metoda care le mareste sansele de supravietuire in savanele amenintatoare si pline de pradatori ale Africii.Camuflajul asigurat de dungi functioneaza. Atunci cand pradatorul principal si mai de temut este leul, iar leul este daltonist, dungile pot asigura supravietuirea unei zebre. Atunci cand mai multe zebre se deplaseaza in numar mare, dungile creeaza iluzia ca nu se afla mai multe animale in miscare deodata, ci unul singur. Cu toate aceste, aceste teorii nu au fost documentate stiintific. Conform teoriilor evolutioniste recente, dungile exista pentru a tine departe mustele si muscaturile de musca.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! „Georgian Legend” – un spectacol uluitor de dans, muzică și coregrafie pe 21 aprilie la Sala Palatului „Georgian Legend” revine pe 21 aprilie la Sala Palatului cu un spectacol uluitor de muzică și coregrafie

Mai stiati si ca nu exista 2 zebre in toata Africa si in toata lumea care sa aiba model identic de dungi? Dungile sunt pentru zebra ceea ce reprezinta amprenta umana pentru om. Fiecare zebra are dungi unice, diferite de ale oricarei alte zebre. Si stiati ca zebrele nu sunt de fapt albe cu dungi negre, ci negre cu dungi albe?

Foto: Turma de elefanti in Parcul National Addo_Shutterstock

Daca vreodata doriti sa va bucurati de cele mai frumoase privelisti cu elefanti, nu ocoliti magnificul Parc National de Elefanti Addo din Africa de Sud, regiunea Eastern Cape. Locul este un adevarat paradis al elefantilor ce pot fi zariti in odihnindu-se in turme mari, racorindu-se in balti sau harjonindu-se afectuos.

Foto: Femeie africana sapand pamantul pentru a asigura hrana pentru familia sa_Shutterstock

Foto: leopard la apus_Shutterstock

Stiati ca leopardul poate alerga cu pana la 58 km/ora si poate sari 6 metri orizontal si 3 metri vertical?


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri