Uneori, sa ajungi la birou se poate dovedi o adevarata aventura, in Bucuresti! Daca exista o scoala buna de Zen, atunci Capitala e cel mai nimerit loc. In fiecare zi trebuie sa iti exersezi, din toate punctele de vedere rabdarea si intelegerea fata de oameni.

 Cu toate acestea, marturisim sincer ca am vrea totusi ca cei din jurul nostru sa cunoasca si sa utilizeze mai des regulile de comportament in public sau poate… pur si simplu… respectul!

Mirosul de cafea din birou ne linisteste instant, dar primele guri sorbite impreuna au fost si un bun prilej de a ne varsa naduful cu privire la ceea ce nu ne place ca se intampla in spatiul public. Asa s-a starnit o adevarata avalansa de "reguli de buna - purtare" pe care foarte multi oameni in jurul nostru se pare ca le-au cam uitat.

Daca fiecare dintre noi am fi mult mai atenti la cei din jurul nostru, cu siguranta toate spatiile publice ar fi locuri cu mult mai placute pentru coabitare si de ce nu, viata ar fi cu mult mai usoara! Lista pe care am facut-o noi, ramane deschisa.

Comentati si voi si spuneti-ne ce ati vrea sa se schimbe in comportamentul celor din jurul vostru!

IN AUTOBUZ si alte locuri publice

1. Nu te aseza pe locurile rezervate batranilor, persoanelor invalide si persoanelor cu copii in brate.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor Vitality Club dă startul sezonului estival de 1 mai cu evenimentul Grill & Chill Vârsta de pensionare la români crește! Ce anunț a făcut şeful Casei de Pensii

2. Nu te inghesui, nu imbranci si nu agresa in goana pentru un loc liber.

3. Odata ajuns/a in mijlocul de transport in comun, incearca sa te deplasezi asa incat sa faci loc oamenilor care trebuie sa urce la randul lor, lasa spatiu in dreptul usilor.

4. Nu vorbi la telefon in mijloacele de transport in comun! Nu e nimic mai neplacut decat atunci cand cineva tine neaparat ca noi sa auzim conversatia sa indelungata, din care ii poti intelege toata viata. Ii respecti pe toti pasagerii unui mijloc de transport in comun atunci cand nu ii obligi sa iti asculte problemele personale.

5. Ca tot veni vorba de telefon, de data aceasta folosit in alt scop… Nu te machia in public! Se intampla adesea sa vedem domnisoare care isi corecteaza machiajul in oglinda telefonului, chiar in autobuz. Totusi, machiajul tine de spatiul nostru intim si nu e ok sa il executam in fata unui public deloc invizibil.

Un broker AVBS Credit a intermediat anul trecut un volum de credite în valoare de aproape 11 milioane de euro Caria dentară – ce este și cum se tratează

6. Nu te certa in autobuz! Nu este nimic mai neplacut decat atunci cand oamenii din jur transmit cele mai negative sentimente prin cearta. De obicei, din cauza a doi oameni, toti calatorii devin foarte iritati si tot ce iti doresti mai mult este sa te vezi iesit odata din butoiul ala cu pulbere. citeste si >>>  Mahatma Gandhi: De ce tipa oamenii unii la altii

 

Foto: Shutterstock.com; autobuz


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri