Visul este una dintre cele mai fascinante trairi umane. Visul ne poarta pe carari ale subconstientului, dezvaluind in mod simbolic, aspecte interesante ale personalitatii noastre neconstientizate. Neurocercetatorii mai au inca un teritoriu foarte vast pe care il pot studia, cautand raspunsuri cu privire la una dintre cele mai complicate intrebari din existenta noastra: Ce este visul?

8. Femeile si barbatii au vise ce contin conotatii sexuale cam in aceeasi proportie, dupa cum arata un studiu al Universitatii din Montreal. Autorul studiului a noatat faptul ca visele in care facem sex sunt cele mai comune, urmate de cele in care rostim unele cuvinte sau fraze cu o conotatie sexuala, saruturi si alte fantezii.

9. Mirosurile afecteaza visele pe care le avem. In cadrul unui studiu, cercetatorii au aratat ca persoanele care miroseau trandafiri ofiliti aveau vise urate, in timp ce persoanele care miroseau trandfiri proaspeti aveau vise frumoase. Astel, cercetatorii au ajuns la concluzia ca mirosurile au un efect important asupra emotiilor pe care le traim in vis, mai mult decat alti stimuli, pentru ca simtul mirosului este direct conectat cu anumite parti din creier care sunt asociate cu functia de a visa.

Foto: Deposit Photos

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte Direcția spre care mergi este mai importantă decât viteza cu care o faci Înainte de a te încredere în oricine, încrede-te întâi în tine!

10. Avem nevoie sa visam pentru a ne consolida memoria, pentru rezolvarea unor conflicte interioare si pentru a regla starea noastra generala.

11. Unele medicamente afecteaza sistemul nervos central, cauzand cosmaruri. Intre acestea, foarte nocive sunt antidepresivele, narcoticele si barbituricele.

12. Femeile au mai multe cosmaruri decat barbatii, au aratat mai multe studii. Este inca neclar de ce femeile isi amintesc mult mai usor visele decat barbatii.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri