Rolul pe care il are parfumul in exprimarea personalitatii unei femei nu trebuie insa niciodata subestimat. Fie ca ne dam seama sau nu, parfumul pe care il purtam ne poate influenta atat starea mentala, cat si pe cea psihica sau afectiva. Parfumul cucereste, trezeste emotii, gadila simturi si sugereaza optiuni. Adierea diafana devine sursa de inspiratie iarna, poate seduce intr-o seara racoroasa de vara, vorbeste uneori pe limbajul indragostitilor si seduce in majoritatea situatiilor.
Calitatea parfumului si durata

Pentru ca evaporarea parfumului se face de la picioare spre umeri, aplicarea acestuia se va desfasura in mod corespunzator: glezne, in spatele genunchilor (optional), ombilic, clavicule, incheieturile mainilor, in spatele urechilor si in zona decolteului. Din punct de vedere calitativ, parfumurile pot fi clasificate in patru mari grupe: parfum (concentratia de parfum este de 20%, restul de 80% -alcool) – mireasma dureaza maxim 8 ore, apa de parfum (parfum -12%, restul -alcool)- se mentine aproximativ 5 ore, apa de toaleta (5-12% parfum, 88-95% alcool) -mirosul persista in jur de 4 ore si apa de colonie (parfumul se afla in concentratie de maxim 6%) a carui mireasma rezista pentru maxim 3 ore.

Parfumul transmite...

In traditia orientala, parfumarea si tratamentele de infrumusetare erau savarsite ca niste adevarate ritualuri, avand rol purificator si urmarind sa transmita femeilor o profunda, dar subtila incarcatura spirituala si erotica. Conform obiceiurilor orientale, parfumurile pretioase, cu miresme variate, erau aplicate in zone diferite. Aceeasi autoare, Rodica Manole, ne dezvaluie una din “retetele” de parfumare ale femeilor orientale:

Parfum de iasomie-aplicat pe maini
Parfum de paciuli- aplicat pe obraji si sani
Parfum de nard- aplicat pe par
Parfum de sofran – aplicat pe picioare
Parfum de mosc -aplicat in zona inghinala

Pentru ca intotdeauna avem altceva de spus si un alt mesaj de transmis, alegerea unui parfum potrivit poate constitui un adevarat test de personalitate. Puterea parfumului si efectele sale asupra spiritului nu trebuie subestimate niciodata, iar esentele naturale creeaza, de departe, impresiile cele mai subtile si marcante. Iata insa cateva din optiunile asupra carora va puteti opri. Puteti alege insa orice, caci variantele sunt multe, diversificate si miros divin:
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. adidas Club Originals - locul unde noua generație de culturemakers schimbă normele 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri