Temperamentele active nu ar refuza niciodata o vacanta aventuroasa, in timp ce unui temperament pasiv nimic nu i-ar face mai mare placere decat cateva momente de relaxare la malul marii. Compatibilitatea isi spune cuvantul pana si in alegerea concediului de vara. Cum poti sa impaci insa cele doua tipologii caracteriale si sa-ti uimesti partenerul printr-un concediu de vis?
Am visat tot timpul anului la soarele, caldura, relaxarea, momentele de reculegere si micile distractii, destinatiile necunoscute sau locurile incantatoare de care ne vom avea parte in timpul concediului de vara. Pentru multi dintre noi, numaratoarea inversa a inceput, bagajele au fost stranse, proiectele de la birou au fost amanate pentru o perioada de timp, iar ultimele detalii au fost puse la punct. Studiind comportamentul cuplurilor atunci cand vine vorba de alegerea destinatiilor de vacanta, psihologii au descoperit ca, din cauza deosebirilor de caracter, intre cei doi parteneri pot aparea unele divergente.

Temperamentele active nu ar refuza niciodata o vacanta aventuroasa, in timp ce unui temperament pasiv nimic nu i-ar face mai mare placere decat cateva momente de relaxare la malul marii. Compatibilitatea isi spune cuvantul pana si in alegerea concediului de vara. Daca vrei insa sa-ti surprinzi partenerul in mod placut printr-o propunere de concediu exact pe gustul sau, studiaza bine temperamentul acestuia si invata sa-i citesti preferintele in materie de destinatii de vacanta.

Colericul – Locuri ce freamata de viata si actiune

Orice contact cu lumea exterioara, cu oamenii si cu tinuturi necunoscute ii umple colericului inima de incantare si de freamat. Dinamic, incercand tot timpul idei noi si dornic sa le puna cat mai repede in aplicare, colericului ii plac locurile aglomerate, ce mustesc de viata, de idei si de cultura. Nu are rabdare sa stea prea mult timp intr-un loc, iar in impetuozitatea si entuziasmul lui isi antreneaza si partenerul de viata. Plin de vitalitate si exuberanta, colericul adora sa pornesca in cautarea destinatiilor care de care mai bizare si mai indepartate.

Pentru ca nu are o clipa de ragaz, toate planificarile pentru concediu le lasa pe ultima suta de metri. Si cu toate aceastea, de cele mai multe ori concediul planuit de el este si unul foarte reusit. De ce? Pentru ca stie cum sa imbine ingredientele unui concediu de vis: un strop de mister, un strop de necunoscut, un strop de spontaneitate si multa, multa actiune. I-ar placea sa rataceasca pe strazile New York-ului, amestecandu-se printre multime, sa viziteze orasul Tokyo, cascand ochii la bijuteriile arhitecturale moderne, sa plece intr-un safari in Africa, sa escaladeze Everestul, sa urce in varful unei piramide in Egipt si sa pornesca in alte calatorii ce-i atata spiritul aventurier. Orice experienta turistica a colericului se transforma intr-una memorabila.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri