28 Septembrie 2012 publicat în Lifestyle 50 share-uri

Ai trait vreodata acel sentiment de frustrare si remuscare cand stii ca trebuie sa faci ceva sa te mobilizezi dar efectiv sa nu fii in stare si sa nu iti poti gasi motivatia? Ce sa faci cand iti lipseste MOTIVATIA?

12. Organizeaza-ti viata si nu lasa lucrurile sa vina in viata ta intamplator.

Nu lasa lucrurile la voia intamplarii pentru ca asa va deveni si viata ta. Analizeaza foarte bine ce anume vrei sa faci si in ce directie trebuie sa o apuci si apoi actioneaza in acel sens. Aceasta nu este doar o modalitate buna de prevenire a “dezastrelor”, ci si o modalitate foarte buna de a te angajeza sa faci ceea ce trebuie facut.

13. Activitatea fizica.

Uneori cauza lipsei de motivatie nu este intotdeauna in intregime de natura psihologica. In multe cazuri zona de confort si lipsa de exercitiu fizic ne poate aduce intr-o ceata mentala.

Foto: Copyright Maridav - Shutterstock.com

Un remediu pentru aceasta problema este activitatea fizica. Se va activa circulatia, creierul ti se va oxigena mai bine, iar gandurile tale vor deveni mai clare. De asemenea in timpul activitatii fizice se elimina endorfinele, care te vor face sa te simti fericit si iti vor reda pofta de viata.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru?

14. Elimina gandurile negative.

Scepticismul si indoiala sunt sanatoase atunci cand se aplica cu moderare, dar nu si atunci cand te impiedica in atingerea scopurilor tale.In loc sa te indoiesti daca un lucru este sau nu posibil, mai bine treci la treaba si concentreaza-te pe solutii. Si vezi ce anume trebuie facut pentru a fi posibil.

15. Provoaca-te sa realizezi ceva diferit.

Daca repeti aceeasi sarcina de zi cu zi este posibil sa se plictiseasca si sa nu mai reprezite o provocare pentru tine. Gaseste modalitati de a te autoprovoca – de exemplu, vezi daca poti face unele sarcini in jumatate de timp si astfel va deveni totul mai palpitant si vei iesi din aceastare de letargie.

16. Creeaza presiune artificiala.

Cei mai multi oameni lucreaza foate bine cand sunt sub presiune sau atunci cand nu mai au o alta optiune.

De exemplu atunci cand mai ai doua zile pana la terminarea unui proiect important intri in priza si faci totul mult mai repede, te aduni si te concentrezi foarte bine pentru ca nu ai de ales. Asa e? Si cand te gandesti ca acum o saptamana stateai si te uitai la el fara sa realizezi prea mare lucru.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri