Mister paranormal dezlegat: De ce vindecatorii vad aura?

12:09, 26 Septembrie 2012 publicat în Lifestyle84 share-uri

Stiinta moderna dezvaluie rand pe rand, secretele lumii mistice, confirmand fpatul ca omul este in fapt, o fiinta extraordinara.

Sinestezia...

O echipa de cercetatori de la universitatea Granada din Spania a descoperit ca majoritatea indivizilor care sustin ca pot vedea aura oameilor - si pe care in mod traditional ii numim “vindecatori” – traiesc de fapt un fenomen neuropsihic ce este cunoscut sub numele de “sinestezie”.

Noul studiu, publicat in Jurnalul Consciousness and Cognition, explica pentru prima data fenomenul ezoteric al aurei, adica un presupus camp de energie luminoasa care radiaza si care inconjoara o persoana, precum o aura si este imperceptibila pentru majoritatea fiintelor umane.

Citeste si:
Saliva, un aliat prețios pentru a avea dinți albi și sănătoși
Saliva, un aliat prețios...

Neurologia arata ca sinestezia se manifesta ca legaturi sinaptice incrucisate ce se petrec in creierul oamenilor ce prezinta astfel de capacitati.

“Aceste conexiuni extraordinare ii ajuta pe sinestezi sa stabileasca anumite conexiuni intre zone ale creierului care in mod normal nu sunt interconectate”, spune profesorul Gómez Milán, conducatorul acestui studiu. „Foarte multi <<vindecatori>> care pretind ca pot vedea aura oamenilor prezinta astfel de activitati cerebrale”.

In alte cuvinte acesti oameni prezinta legaturi sinaptice diferite, de cele ale oamenilor “normali”. Astfel, in cadrul procesului sinestezic, regiunile creierului care sunt responsabile pentru procesarea fiecarui stimul senzorial sunt foarte intens interconectate.

Citeste si:
Utilizarea excesivă a internetului, informațiile false și...
Utilizarea excesivă a...

Sinestezia este un fenomen neuropsihologic care presupune un amestec intre simturi. In cadrul procesului de sinestezie, regiunile creierului care sunt responsabile pentru procesarea fiecarui stimul senzorial sunt foarte intens interconectate. In acest mod, oamenii cu aceasta capacitate pot vedea, auzi sunte sau simti gusturi sau pot sa asocieze o anumita persoana cu o anumita culoare, iar conexiunile neuronale responsabile pentru identificarea acestor trairi se produc simultan.

Foto: Wikimedia


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri