14 August 2012 publicat în Lifestyle 5 share-uri

Cand esti in armonie cu tine, cu cele mai inalte valori ale tale si cu cele mai intime convingeri te bucuri de pace interioara. Daca, dintr-un motiv sau altul, iti compromiti valorile sau actionezi impotriva ghidului tau interior, pacea sufleteasca este prima care sufera.

Pacea interioara este bunul cel mai de pret al omului. Fara ea, nimic altceva nu are valoare. De aceea o cautam toata viata.

Obisnuim sa analizam cat de bine ne este la un moment dat, in functie de gradul nostru de pace sufleteasca. Pacea interioara este busola noastra interna.

Cum recunosti pacea interioara?

Cand esti in armonie cu tine, cu cele mai inalte valori ale tale si cu cele mai intime convingeri - cand aveti un echilibru perfect in viata – te bucuri de pace interioara. Daca, dintr-un motiv sau altul, iti compromiti valorile, sau actionezi impotriva ghidului tau interior, pacea sufleteasca este prima care sufera.

Foto: Shutterstock.com

Pacea interioara - sau armonia - este esentiala pentru performanta noastra - de la relatiile noastre cu prietenii si cu membrii familiei,pana la cele de serviciu, cu firmele sau organizatiile in care lucram.

Toate relatiile interumane infloresc, atunci cand exista ARMONIE. Toate deprinderile, principiile morale, normele de comportament si diplomatia se invart in jurul dorintei pe care oare fiecare persoana de a-si asigura pacea interioara proprie, fara sa deranjeze pacea interioara a celorlalti. in companii, pacea interioara poate fi masurata prin gradul de armonie care exista intre angajati.

Marile companii productive, profitabile, sunt cele ale caror angajati sesimt bine si multumiti de ei insisi. Ei se simt fericiti si in siguranta la serviciu.

Atingerea pacii interioare trebuie sa fie principiul organizator principal al vietii unei femei de succes. Acesta trebuie sa devina scopul suprem carora li se subordoneazacelelalte teluri.

De fapt, ai succes ca persoana, in masura in care iti atingi propria fericire, propria multumire de sine, sentimentul de bunastare personala - pescurt, propria pace sufleteasca.

In termenii cei mai simpli, te vei simti fericita si linistita, ori de cate ori te vei elibera complet de emotiile distructive de teama, furie, indoiala, vinovatie, resentiment si ingrijorare.

In absenta emotiilor negative, te vei bucura, fara forturi, de pace interioara.

Ce iti propun eu tie, draga mea femeie de succes este sa elimini sistematic - sau cel putin sa minimalizezi - acele aspecte din viata care iti cauzeaza stres de orice fel,sau iti induc sentimente negative. Poate fi fericirea chiar atat de simplu de obtinut?


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri