5 Aprilie 2012 publicat în Lifestyle 136 share-uri

Descoperiti povestile absolut fascinante, povesti incarcate de legenda si istorie, a 3 seducatoare fatale ale trecutului: Lucretia Borgia - 'Vaduva Neagra a Renasterii', Giulia Tofana - 'regina otravurilor de barbati', regina Zenobia a Palmyrei - 'Cleopatra Deserturilor'.

Lucretia se casatoreste legal de trei ori. Cu Giovanni Sforza (lord de Pesaro). Cu Alfonso de Arago (Duce de Bisceglie). Cu Alfonso D'Este (duce de Ferrara). Are 8 copii, cei mai multi dintre ei fiind copiii lui Alfonso D'Este. Are nenumarati iubiti si amanti, reali si presupusi, dintre care multi mor in circumstante misterioase si indoielnice, la fel ca cel de-al doilea sot (existau zvonuri conform carora iubitii Lucretiei erau ucisi de Cesare, fratele gelos pe sora sa careia ii purta o iubire bolnavicioasa).

Barfele istorice o infatiseaza insa pe Lucretia in ipostaze ambigue, ba drept o jucarie politica in mainile avide ale familiei, ba o femeie fatala si pasionala care seduce si se debaraseaza de cuceririle sale. Aceleasi zvonuri o infatiseaza pe Lucretia ca pe o fiinta manipulativa si seducatoare care s-a dedat la orgii si incesturi sexuale cu fratele sau Cesare, dand ca dovada faptul ca Cesare si-a numit copiii dupa numele surorii sale preaiubite. Nu putine sunt legendele care ne vorbesc despre obiceiul frumoasei seducatoare de a-si ucide amantii cu o otrava pe baza de extract de “digitalis purpurea”. Se spune ca seducatoarea isi tinea otrava in montura unui inel masiv pe care il purta mereu pe deget.

Nu se stie insa cu adevarat cat de implicata a fost Lucrezia in faptele odioase comise de familia sa sau care a fost partea sa de complicitate. Familia Borgia isi castigase o celebritate ‘rau-famata’ si circulau zvonuri despre petrecerile extravagante ale familiei, in care incestul, crimele, otravirile si orgiile erau la ele acasa. Se spunea ca apelau la orice mijloace pentru a-i elimina pe cei care stateau in drumul cresterii lor politice si materiale. Poate erau doar zvonuri elaborate de inamicii casei Borgia… Nu stim cat din ceea ce s-a scris despre ea sunt fapte reale. Sau doar povesti inventate de cei care doreau caderea puterii corupte a casei Borgia.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri