5 Aprilie 2012 publicat în Lifestyle 136 share-uri

Descoperiti povestile absolut fascinante, povesti incarcate de legenda si istorie, a 3 seducatoare fatale ale trecutului: Lucretia Borgia - 'Vaduva Neagra a Renasterii', Giulia Tofana - 'regina otravurilor de barbati', regina Zenobia a Palmyrei - 'Cleopatra Deserturilor'.

Lucretia Borgia - Vaduva neagra a Renasterii

Lucretia Borgia a avut norocul (sau ghinionul!) de a se naste intr-una dintre cele mai influente, bogate si corupte familii din Italia perioadei renascentiste - familia Borgia, o familie care traia dupa principiile filozofice machiavellice. A trait intre 1480 -1519, fiind fiica lui Rodrigo Borgia (devenit ulterior Papa Alexandru VI) cu Vannozza dei Cattanei, una dintre amantele sale. Fratele Lucretiei nu era nimeni altul decat cunoscutul Cesare Borgia. Familia Borgia in care se naste Lucretia era cunoscuta in Italia pentru politica sa corupta, pentru abuzurile sale materiale sau chiar sexuale, pentru intrigile sale politice, pentru extravaganta, pentru orgiile, crimele si ambitiile sale nelimitate.

Contemporaneitatea descrie insa o Lucrezie ireal de frumoasa, intruchiparea fizica a inocentei si a nevinovatiei. Lucrezia era posesoarea tuturor atributelor fizice considerate drept etalon de frumusete in Italia acelei vremi. Avea parul blond-auriu care ii atarna greu pe spate si ii trecea pana de genunchi, pielea neteda si alba, ochii in culoarea alunului, schimbandu-si ocazional culoarea, sanii plini si un piept inalt, dar si o ‘gratie naturala ce o facea sa para ca merge pe aer’. Alte descrieri istorice ne infatiseaza o Lucretie cu “dinti stralucitor de albi, o gura mai degraba generoasa, un gat suplu si alb, un bust admirabil proportionat.’ (FOTO: Wikipedia)

Retail jobs

Lucretia Borgia dispune de o educatie bine aleasa, este cultivata si stapaneste la perfectie 5 limbi: italiana, limba valenciana, franceza, latina si greaca. Are insa abilitati de lider si se descurca admirabil in a conduce Vaticanul in absenta tatalui sau. Se spune totodata ca era o mama devotata si ca si-a ingrijit cu devotament ultimul sot…Totodata, Lucrezia era considerata o protectoare declarata a artistilor si ii indragea pe poeti.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri