13 Martie 2012 publicat în Lifestyle 36 share-uri

Ce regretam cel mai mult inainte sa murim? Ce lucruri am dori sa putem schimba in momentul in care constientizam propria mortalitate? Iti prezentam un studiu de caz, cat se poate de autentic si real, bazat pe observatiile lui Bronnie Ware, o asistenta medicala specializata in ingrijirea paliativa a pacientilor aflati in ultimele lor clipe de viata.

2. Mi-as fi dorit sa nu fi muncit atat de mult…

Prea mult timp alocat muncii si prea putin timp alocat celor dragi, prietenilor, familiei, vietii in general… iata un alt regret pe care l-au avut o mare parte dintre pacientii lui Bronnie Ware. Intrucat majoritatea pacientilor lui Bronnie Ware apartineau vechii generatii in care responsabilitatea intretinerii financiare a unei familii revenea barbatului, acest regret a fost cel mai des intalnit in randul persoanelor de sex masculin. Toti barbatii pe care i-am ingrijit, dar toti, au regretat faptul ca si-au petrecut atat de mult timp din viata lor in rutina existentei pe care o presupune activitatea profesionala.”

Consideram uneori necesar sa muncim pentru a ne asigura toata cele necesare si ne pierdem o bucata buna si mare din viata luptand pentru venituri si bunuri materiale.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile

“Simplificandu-ti insa stilul de viata si facand alegeri constiente de-a lungul drumului tau in viata, este posibil sa nu ai nevoie de veniturile de care crezi ca ai nevoie. Si creand mai mult spatiu in viata ta, devii mai fericit si mai deschis oportunitatilor noi”, declara Bronnie Ware pe blogul sau.

3. Mi-as fi dorit sa am curajul sa imi exprim sentimentele….

Inabusirea sentimentelor sau suprimarea lor nu este tocmai un lucru sanatos. Nici pentru suflet, nici pentru trup. De multe ori, obisnuim sa trecem sub tacere ceea ce simtim cu adevarat, neexprimandu-ne sentimentele reale. Este un compromis aparent inofensiv si just. Vrem relatii pasnice si bune cu cei din jur, ne dorim linistea noastra, dorim linistea celorlalti, dorim sa nu cream probleme. Spunand uneori raspicat ceea ce simti, putem produce o ruptura in acest echilibru si stare de confort pe care am stabilit-o cu ceilalti. Este mai usor sa pastrezi tacerea in legatura cu ceea ce simti cu adevarat. Invata insa sa-ti exprimi sentimentele. Cu sinceritate, fara teama, fara teama de reactiile negative ale celorlalti.

Un broker AVBS Credit a intermediat anul trecut un volum de credite în valoare de aproape 11 milioane de euro Leagăn pentru toată copilăria Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan

Este adevarat ca reactiile celorlalti nu sunt intotdeauna controlabile. Insa sinceritatea in privinta a ceea ce simti depaseste faza de indignare si surpriza, conducand catre o etapa mai sanatoasa a relatiilor interumane. Multe persoane si-au redus sentimentele la tacere doar pentru a pastra armonia cu ceilalti. Ca rezultat, s-au multumit cu o existenta mediocra si niciodata nu au devenit ceea ce erau cu adevarat capabili sa devina. Multi oameni au dezvoltat boli legate de sentimentul de amaraciune si de resentimente, rezultat al suprimarii sentimentelor”, adauga Bronnie Ware pe blogul sau.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri