7 Februarie 2012 publicat în Lifestyle 240 share-uri

Creierul uman este fascinant si intrigant, o provocare pentru oamenii de stiinta. Adesea, nici nu realizam capacitatile sale remarcabile. Adesea nu stim ce se intampla de fapt cu creierul nostru. Adesea nici oamenii de stiinta nu stiu.

Renuntati la stilul de viata sedendar si, pe cat posibil, incercati sa imbratisati miscarea. Imaginati-va ca exercitiile de aerobic executate de doua ori pe saptamana injumatatesc riscul aparitiei dementei. Imaginati-va ca exercitiile de aerobic executate de doua ori pe saptamana reduc cu 60% riscul aparitiei bolii Alzheimer. Beneficiile sale asupra creierului si starii generale de bine ale organismului sunt enorme.

Exercitiul este capabil sa anihileze substantele chimice pe care organismul le elibereaza in conditii de stres, imbunatatind totodata abilitatile de planificare, abilitatile spatiale si cantitative, pe cele de atentie si de solutionare a problemelor. Totodata, miscarea poate imbunatati cognitia, viteza de reactie, contribuind in acelasi timp la oxigenarea creierului si la stimularea proteinelor care favorizeaza conectarea dintre neuroni. Miscarea are un efect benefic si asupra memoriei si a capacitatii de memorare.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!

Creierul vrea ca noi sa stabilim relatii cu ceilalti…

“Nu avem un singur creier in cap. Avem 3. Am inceput cu un “creier de soparla” pentru a putea respira. I-am adaugat un creier similar creierului pisicii, iar peste acestea doua am adaugat ulterior cortexul, al treilea creier, puternicul creier “uman”. (Brain rules - 12 Principles for Surviving and Thriving at Work, Home, and School).

Nevoia si necesitatea au existat dintotdeauna. In evolutia noastra pe planeta, inainte de-a ne adapta la conditiile de mediu, a trebuit sa supravietuim. Iar mediul in care am evoluat nu a fost intotdeauna stabil si favorabil. Pentru a ne castiga siguranta si a ne asigura supravietuirea, am fost nevoiti sa ne miscam, sa ne punem de acord cu ceilalti. Ne-am miscat in grup, ne-am coordonat in grup. Am fost nevoiti sa ne intelegem unii pe ceilalti, sa ne dezvoltam relatiile dintre noi.

Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   RoboWave, robotul educațional construit de echipa Națională de Robotică a României cu sprijinul companiei Wave Studio, a câștigat două campionate internaționale Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele”

Trecerea de la patru picioare la doua picioare in ciclul evolutionist a impulsionat eliberarea de energie pentru dezvoltarea unor creiere complexe. “Nu am fost cei mai puternici de pe planeta, insa ne-am dezvoltat cele mai puternice creiere. Am dominat preluat lumea invatand sa cooperam si formand echipe cu cei de langa noi.”, afirma John Medina pe brainrules.net. “Creierul este cu siguranta un organ de supravietuire”, conchide John Medina.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri