7 Februarie 2012 publicat în Lifestyle 240 share-uri

Creierul uman este fascinant si intrigant, o provocare pentru oamenii de stiinta. Adesea, nici nu realizam capacitatile sale remarcabile. Adesea nu stim ce se intampla de fapt cu creierul nostru. Adesea nici oamenii de stiinta nu stiu.

Creierul vrea ca noi sa intelegem ca fiecare creier este diferit…

“Ceea ce FACI si inveti in viata schimba la propriu felul in care arata creierul. Il schimba fizic. Regiunile creierului se dezvolta diferit, in ritmuri diferite, la oameni diferiti.”, scrie John Medina pe brainrules.net.

Fiecare creier de pe acesta planeta este unic, este diferit, este ALTFEL decat creierul unei alte persoane. Adesea insa, presupunem in mod gresit ca sunt la fel. Niciodata creierele a doua persoane nu vor fi identice, chiar daca acestea activeaza in acelasi domeniu sau urmeaza acelasi cursuri scolare. Niciodata, gemenii nu vor avea creiere identice. Niciodata nu vom acumula aceeasi cantitate de informatie, din aceleasi circumstante, din exact aceeasi situatie.

“Obisnuiam sa credem ca existau doar 7 categorii de inteligenta, insa categoriile de inteligenta pot numara mai mult de 7 bilioane – aproximativ populatia lumii.”, adauga Medina pe brainrules.net. Putem fi inteligenti in o suta, o mie, un million, un bilion, mai multe bilioane de feluri, iar uneori aceasta inteligenta nici nu transpare in testele IQ.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!

Creierul vrea ca noi sa intelegem ca nu este programat sa faca fata stresului prelungit…

Omul in fata tigrului… Doua posibilitati. Aceea de a fi mancat de tigru. Aceea de a fugi din calea tigrului. Indiferent de posibilitate, totul se intampla si se incheie in nu mai putin de doua minute. Exemplul pe care Medina il da pe site-ul brainrules.net este revelator pentru a putea intelege durata stresului la care fiinta umana primitiva obisnuia sa fie expusa si durata stresului la care fiiinta umana moderna este expusa astazi. In fata pericolului (grav, dar de scurta durata!), organismul uman este programat sa dea reactii imediate, la fel de scurte.

“Creierul uman este construit pentru a face fata unui stres care dureaza in jur de 30 de secunde”. Daca stresul se prelungeste pentru zile, saptamani, luni, ani chiar, sistemul de aparare al organismului poate fi dat peste cap. Medina este de parere ca stresul poate fi cauzat in egala masura de atmosfera profesionala sau de cea personala, de un job rau sau de o casnicie rea.

Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   RoboWave, robotul educațional construit de echipa Națională de Robotică a României cu sprijinul companiei Wave Studio, a câștigat două campionate internaționale Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele”

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri