In copilarie si adolescenta organismul are nevoie de calciu pentru consolidarea si dezvoltarea normala a structurii osoase a organismului. Consumul de lapte in anii copilariei si adolescentei contribuie totodata la prevenirea aparitiei osteoporozei la varsta adulta.

Prezenta laptelui in cadrul micului dejun al copiilor alaturi de alte alimente bogate in vitamine, minerale si fibre constituie un obicei extrem de sanatos care trebuie respectat zi de zi. Spre deosebire de alte alimente, laptele ofera o perioada de satietate mai indelungata si stabila.

Sursa naturala de energie si vitalitate, prin continutul sau de calciu, potasiu, proteine si vitamina D, laptele si produsele derivate din lapte il ajuta pe micutul tau sa fie energic si sa asimileze mai bine informatiile pe care le primeste la scoala. Proteinele pe care laptele le contine au o calitate ridicata, avand valoarea biologica de 84, spre deosebire de carne care are 74.

Copiilor nu le este recomandat laptele de la tarani fara fierberea acestuia in prealabil sau fara a te asigura ca sursa de la care ai achizitionat laptele este autorizata sanitar deoarece laptele nefiert poate contine germeni si bacterii periculoase pentru sanatate. Din pacate, prin fierberea laptelui acasa, o mare parte din substantele nutritive si vitaminele existente in compozitia sa sunt distruse.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile

Invatati-va copilul sa consume zilnic lapte pentru ca laptele ajuta la intarirea oaselor si la mentinerea unei greutati echilibrate.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri