12:11, 27 Noiembrie 2009 publicat în Lapte UHT

Capacitatea organismului de a produce Calciu pentru a consolida scheletul este mai mare in cursul copilariei si a adolescentei.

In consecinta, copiii au nevoie de un important aport de Calciu pentru a beneficia de o osatura rezistenta la varsta adulta, insa concomitent cu activitatea fizica si aport de vitamina D si radiatii solare.

O jumatate de litru de lapte pe zi asigura organismului necesarul de calciu de care are nevoie pentru a incetini procesul de decalcifiere osoasa care incepe dupa 30 de ani.

500ml de lapte acopera 75% din necesarul zilnic de 800mg de Calciu care, in plus, prezinta si o foarte buna biodisponibilitate, fiind absorbit in intestin in proportie de pana la 45%.

Segal R. (2001) apreciaza ca laptele si produsele lactate constituie sursa cea mai importanta de calciu usor asimilabil din alimentatie, deoarece raportul Calciu/Fosfor de 1.5:1 este favorabil unei bune utilizari digestive a Calciului, ca si a prezentei lactozei si a acidului citric cu care Calciul formeaza saruri solubile usor asimilabile.

Informatii oferite de Prof.dr.ing. G.M. COSTIN, conf.dr.ing.ec. Silvius STANCIU, Universitatea “Dunarea de Jos” din Galati


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri