In copilarie si adolescenta organismul are nevoie de calciu pentru consolidarea si dezvoltarea normala a structurii osoase a organismului. Consumul de lapte in anii copilariei si adolescentei contribuie totodata la prevenirea aparitiei osteoporozei la varsta adulta.

Atunci cand vine vorba de cresterea sanatoasa sau de dezvoltarea corecta a copiilor, laptele reprezinta unul dintre alimentele cele mai importante. De ce? Beneficiile consumului de lapte asupra sanatatii copiilor sunt multiple, iar laptele este una dintre sursele cele mai bogate de calciu.

Laptele, sursa importanta de calciu, necesar pentru dezvoltarea structurii osoase a copiilor

Mai mult decat in perioada maturitatii, in copilarie si adolescenta organismul are nevoie de calciu pentru consolidarea si dezvoltarea normala a structurii osoase a organismului. Ca atare, pentru a creste rezistenta structurii osoase la varsta adulta, inca din copilarie organismului ii trebuie asigurata o cantitate semnificativa de calciu, in paralel cu aportul de vitamina D, suficienta activitate fizica si expunere la soare. Pentru ca laptele de vaca contine o cantitate de calciu de trei ori mai mare decat laptele matern, este indicat consumul zilnic al acestuia. Cantitatea zilnica de calciu recomandata copiilor cu varsta cuprinsa intre 4 si 8 ani este de 800 mg, cantitatea zilnica de calciu recomandata copiilor cu varsta intre 1-3 ani este 500 mg, iar celor cu varsta peste 10 ani -o cantitate de 1.300 mg calciu.

Alte beneficii ale consumului de lapte pentru sanatatea copiilor

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. McDonald’s, partener oficial UNTOLD pentru al doilea an consecutiv Cele mai încurajatoare citate despre succes Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi

Spre deosebire de alte bauturi dulci sau acide, laptele nu afecteaza smaltul dintilor, ba din contra, gratie continutului de calciu, ajuta la fortifierea dintilor, la prevenirea cariilor si la mentinerea unei danturi sanatoase. Consumul de lapte in anii copilariei si adolescentei contribuie totodata la prevenirea aparitiei osteoporozei la varsta adulta. Mai mult, studii recente arata ca acei copii care consuma lapte si produse lactate intr-o cantitate mai mare se confrunta cu mai putine probleme legate de greutate decat cei care il consuma in cantitate mai mica. Conform cercetarilor, acei copii care consuma zilnic lapte integral au in medie cu 4 kilograme mai putin decat cei care consuma lapte ocazional.

Ce ar trebui viitoarele mamici sa stie este ca laptele este benefic pentru sanatatea micutului din burtica crescand continutul mineral osos al bebelusului, contribuind la scaderea riscului aparitiei preeclampsiei.

Locuri superbe de vizitat cu cei mici în Dublin, Irlanda, cunoscută ca Insula de Smarald Incredibila Eclipsă Solară HIBRIDĂ și prima din 2023 (19-20 Aprilie în Berbec): învingem KARMA și plantăm sămânța speranței în sufletul nostru, din care ar putea crește ceva fabulos Susține-ți frumusețea din interior!

Ce cantitate si ce fel de lapte se recomanda copiilor?

Cel mai sanatos si nutritiv lapte pentru un copil in primul an de viata este fara doar si poate laptele matern. De aceea, copii sub 1 an trebuie hraniti cu lapte matern sau cu lapte cu formule speciale in care este inclus si fierul.

Laptele UHT este recomandat copiilor trecuti de varsta de 1 an. Mamicile ar trebui sa stie ca specialistii nutritionisti recomanda laptele de vaca cu grasime integrala 3,5 % pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 1 an-2 ani. De altfel, copiii cu varsta peste doi ani pot consuma lapte semidegresat cu grasime 1,5%. Laptele degresat, cu grasime 0,1%, este recomandat copiilor predispusi unei greutati peste limita normala.

Chiar daca laptele este esential si important in alimentatia copilului, nu trebuie consumat in exces. Pana la varsta de trei ani, consumul unei cantitati de lapte de 250-450 ml, de doua ori pe zi, sunt suficient. De asemenea, un pahar de lapte de 250-300 ml este cantitatea recomandata copiilor scolari spre a fi consumata, de doua ori pe zi, de preferat dimineata si seara.
Stomatologia digitală - care sunt avantajele folosirii soft-urilor moderne? Luna plină în Balanță de pe 6 aprilie ne învață puterea iubirii echilibrate. Vindecarea unor relații!   „Georgian Legend” – un spectacol uluitor de dans, muzică și coregrafie pe 21 aprilie la Sala Palatului

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri