Sanatatea reprezinta certitudinea care pune lumea in miscare. Prin prisma faptului ca ne-o dorim neconditionat, dobandirea si mentinerea acesteia este un subiect atat de dezbatut.

Intorcandu-ne la inceputuri realizam ca laptele este cea mai eficienta hrana. In alimentatia actuala valoarea acestui produs e uneori trecuta cu vederea, uitata sau nu i se acorda importanta necesara.

Valoarea deosebita a laptelui este reprezentata de multitudinea substantelor necesare dezvoltarii oraganismului intr-un mod atat de armonios.

Intr-o era a E-urilor si a supermarketurilor pline de produse nesanatoase devenim anemici si neselectivi, neatenti si grabiti cand de fapt, un pahar de sanatate este la indemana oricui.

Prin compozitia sa complexa si prin gradul inalt de asimilare a nutrientilor de catre organism, laptele nu trebuie sa lipseasca din dieta zilnica.

Campaniile de promovare vin sa aduca in evidenta publicului importanta acestui produs care care permite umplerea vidului nutritional pe fondul consumului de bauturi carbogazoase.
In relatia dintre organismul uman si alimentatie este de mentionat un nou concept – cel al alimentelor functionale, definite ca produse alimentare, care imbunatatesc starea generala de sanatate a consumatorilor, evita riscul imbolnavirilor si amelioreaza capacitatea de recuperare dupa diverse boli. In acest sens, se pare ca efectul acestor alimente functionale nu se compara cu beneficiile si valoarea nutritiva a laptelui si produselor lactate. Numeroase cercetari au stabilit cu certitudine ca laptele este dotat natural cu calitati exceptionale, care-i permit sa fie transformat in nenumarate produse cu o importanta valoare adaugata.

In acest sens, intorcandu-ne la inceputuri realizam ca laptele era singura si ea mai eficienta hrana. In alimentatia actuala valoarea acestui produs e uneori trecuta cu vederea, uitata sau nu i se acorda importanta necesara.

Valoarea deosebita a laptelui este reprezentata de multitudinea substantelor necesare dezvoltarii oraganismului intr-un mod cat mai armonios, prezente in acest produs natural.

Apeland din nou la studiile de specialitate aflam faptul ca laptele poate sustine activitatea fizica, fie moderata sau chiar de performanta,consumul acestuia fiind indicat in activitatile ce implica efort fizic, astfel putand inlocui bauturile energizante.

Este de mentionat totusi faptul ca un consum in exces poate sa duca la cresterea nivelului de colesterol din sange insa exista variante care preintampina acest neajuns: o gama larga si diversificata de produse lactate cu un continut scazut in gresimi (degresate sau partial degresate).

Iti recomandam laptele UHT, lapte prelucrat prin tratamentul termic soc. Expunerea foarte scurta la temperaturi ridicate elimina bacteriile si microorganimsele daunatoare fara a distruge si nutrientii (spre deosebire de fierbere), asa ca va puteti bucura de lapte sanatos ce nu a fost privat de proprietatile sale nutritive.


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Laptele - o veritabila sursa de sanatate.