Tratamente locale cu derivati de vitamina A efectuate constant ajuta la dezobstruarea orificiilor de drenaj al glandelor sebacee. Microdermabraziunea este una dintre procedurile cele mai adecvate de reducere a diametrului porilor. Peelingul chimic este o alta metoda cu eficacitate demonstrata in tratamentul porilor dilatati.
Microdermabraziunea este un peeling mecanic care, prin actiunea unor microcristale ce intra in contact cu suprafata pielii la o viteza foarte mare, produce o exfoliere superficiala si o intinerire a tenului. Este una dintre procedurile cele mai adecvate de reducere a diametrului porilor prin indepartarea celulelor moarte care astupa orificiile acestora. Efectuate constant, la interval de o luna, se stimuleaza productia de colagen, in timp ajungandu-se si la o imbunatatire a aspectului ridurilor, a leziunilor acneice si a petelor maronii. Cel mai adesea, 5 sau 6 sedinte de microdermabraziune sunt suficiente pentru a reduce diametrul porilor.

Peelingul chimic este o alta metoda cu eficacitate demonstrata in tratamentul porilor dilatati. Pentru o exfoliere mai accentuata a primelor straturi de celule epidermice este necesar peeling-ul mediu, mai profund decat cel realizat de catre microdermabraziune.

Tratamentul cu laser fractionat are ca rezultat un peeling profund care necesita o perioada de recuperare mai lunga. Pe langa tratarea porilor dilatati, tratamentul asigura si o imbunatatire semnificativa a ridurilor profunde, a cicatricelor post-acnee si a petelor pigmentare aparute dupa expuneri prelungite la soare. Avantajul major este stimulearea intensa a formarii de noi fibre de colagen si elastina, ceea ce va conduce la o crestere de durata a tonusului si elasticitatii tenului.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri