Acestea sunt doua dintre cele mai deranjante probleme care iti pot narui inceputul unei zile.
Acestea sunt doua dintre cele mai deranjante probleme care iti pot narui inceputul unei zile.

Daca problemele sunt ocazionale, atunci un fond de ten mai deschis la culoare aplicat in regiunea ochilor, ar trebui sa mascheze cearcanele. In caz ca ti se intampla adeseori sa ai ochii umflati sau sa prezinti cearcane, atunci poti incerca o serie de tratamente simple si naturiste.

Poti aplica felii subtiri de cartof, potasiul continut de acesta ajutand atat la "dezumflarea ochilor", cat si la eliminarea cearcanelor. In loc de felii de cartofi poti incerca si felii de castraveti sau de avocado.

Combinatia de suc de lamaie cu suc de rosii aplicata in regiunea din jurul ochilor si lasata sa actioneze 15-30 de minute poate de asemenea sa faca minuni.

Un remediu rapid atunci cand esti in intarziere este sa bagi 2 linguri de inox la congelator timp de cateva minute, dupa care s le aplici pe pleoape.

In cazul in care ai probleme adeseori cu cearcanele, este indicat sa aplici ulei de cocos in regiunea din jurul ochilor si sa masezi timp de 2-3 minute. Poti aplica si comprese cu lapte rece timp de 10-15 minute.

Compresele imbibate in ceai negru sau de albastrele fac de asemenea minuni.

Daca in ultima perioada te-ai confruntat tot mai des cu problema ochilor umflati, atunci este posibil sa retii apa. Incearca sa bei mai multe lichide (apa, ceaiuri si bauturi neacidulate si neindulcite) si sa consumi mai putina sare. Daca nu se observa schimbari, este indicat sa consulti si un medic, pentru ca poate fi vorba despre o problema interna. Ochii umflati pot fi un efect al insuficientei renale.

In ceea ce priveste cearcanele, acestea pot sa fie simplul efect al lipsei odihnei si al stilului de viata dezorganizat sau pot de asemenea sa fie un semnal de alarma pentru alte probleme.

Un articol de Livia

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri