În lumea medicinei estetice, botoxul a devenit un nume de referință și reprezintă un instrument important în lupta pentru obținerea unui ten mai tânăr.

Însă, ce înseamnă de fapt acest termen și cum contribuie la frumusețea noastră? Te invităm să citești mai departe și să descoperi răspunsurile la aceste întrebări. Nu uita, dacă ești interesat de un tratament cu botox, apelează la un specialist în medicină estetică, deoarece doar acesta îți poate garanta obținerea unor rezultate de calitate.

Ce este botoxul și cum acționează?

Botoxul, cunoscut și sub numele de toxina botulinică, este o substanță produsă de bacteria Clostridium botulinum. Bacteria produce mai multe tipuri de neurotoxine care pot fi foarte periculoase dar, dacă sunt introduse în organism într-un mod controlat, pot avea anumite efecte benefice.

Substanța poate fi descrisă drept un neuromodulator, adică are capacitatea de a bloca transmiterea semnalelor nervoase către mușchi. Astfel, are loc paralizia temporară a acestora, așa că mușchii devin mai relaxați și nu se mai contractă. Drept rezultat, se utilizează frecvent injecții cu botox împotriva ridurilor și în alte scopuri estetice. Procesul de injectare este relativ simplu și presupune utilizarea unui ac subțire pentru administrarea de doze mici de substanță în mușchiul dorit. Este important ca injecțiile să fie realizate doar de către un medic specialist, deoarece doar acesta poate decide ce cantitate de substanță este necesară în funcție de cazul fiecărui pacient.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? Testul DA sau NU: Află ce părere au oamenii din jur despre tine! Vârsta de pensionare la români crește! Ce anunț a făcut şeful Casei de Pensii

Utilizările botoxului în domeniul estetic

Un principal rol al toxinei botulinice este acela de a ajuta la estomparea ridurilor. Substanța este frecvent utilizată pentru liniile prezente în zona frunții, a celor care se formează în jurul gurii, cauzate în principal de fumat, dar și pentru reîmprospătarea aspectului pielii din regiunea gâtului. Botoxul se poate utiliza și pentru ridicarea colțurilor gurii, care tind să se lase odată cu înaintarea în vârstă și cu pierderea elasticității pielii.

Beneficiile și riscurile utilizării botoxului

Tratamentul cu toxina botulinică împotriva ridurilor oferă rezultate foarte bune, care sunt vizibile în jur de 3-4 luni. Organismul fiecărui pacient reacționează diferit la contactul cu substanța, așa că perioada în care aceasta este activă poate varia. În orice caz, tenul va căpăta un aspect tânăr și impecabil, iar pielea va fi mai netedă și mai plină de elasticitate. Totuși, este important să menționăm faptul că este nevoie de o perioadă de aproximativ două săptămâni până când rezultatele devin vizibile.

Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor! Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru?

Botoxul nu va avea niciun efect asupra nervilor, așa că nu va apărea disconfort sau o senzație neplăcută de amorțeală și furnicături. Nu va trebui să îți faci griji că mușchii vor fi afectați, deoarece efectul este unul temporar. Așadar, va fi necesar să revii pentru o reintervenție. Ca orice procedură și substanță utilizată în scop medical, există mici riscuri asociate cu administrarea sa. Putem vorbi despre reacții adverse precum formarea de vânătăi sau căderea pleoapei sau a sprâncenei. Totuși, acestea apar rar și dispar într-un timp scurt.

Botoxul este un tratament estetic utilizat frecvent pentru a atenua ridurile și a îmbunătăți aspectul general al pielii. Efectele sale sunt temporare, dar semnificative, și pot contribui la creșterea încrederii în sine. Deși există riscuri asociate utilizării botoxului, acestea pot fi minimizate printr-o utilizare responsabilă și cu ajutorul unui medic specialist.

Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar Înainte de a te încredere în oricine, încrede-te întâi în tine!

Dr. med. Priv. Mihai Chertif M.D.

Chirurgie plastica si estetica

Administrator Clinica Cosmedica Baia Mare

www.cosmedica.ro

https://www.instagram.com/clinica.cosmedica/

Foto Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri