Foarte mulți oameni se confruntă cu stresul, în viața personală și profesională. Este un lucru binecunoscut că expunerea prelungită, zilnică la stres și anxietate poate avea un impact negativ asupra sănătății. Stresul poate afecta calitatea somnului, capacitatea de concentrare, alimentația, poate induce stări de agresivitate și poate cauza apariția unor boli cronice, precum hipertensiunea arterială, diabetul sau maladiile tiroidiene.

Din fericire, există numeroase metode naturale pentru a combate stresul, iar printre acestea se numără exercițiile fizice, cele de respirație și de relaxare, o anumită dietă, râsul și clipele petrecute alături de cei dragi ori anumite suplimente pe bază de plante medicinale. Gestionarea eficientă a stresului implică schimbarea modului de viață și adoptarea anumitor obiceiuri care te fac să te simți bine. Un astfel de obicei poate fi o zi de răsfăț ca la SPA la tine acasă.

Cum să creezi atmosfera de SPA acasă

SPA - un termen care datează din epoca romanilor și provine din sintagma “sanitas per aquam”, tradus ca “sănătate prin apă” - este un spațiu pentru relaxare, îngrijire corporală și bunăstare. Pentru a crea o atmosferă de SPA la tine acasă nu ai nevoie să faci decât mici modificări în propria baie. Iluminatul este una dintre cele mai importante componente, deci scapă de becurile cu lumină prea puternică și folosește lămpile cu LED-uri, care difuzează o lumină delicată și caldă. Lumânările, mai ales cele parfumate cu diverse uleiuri esențiale care au proprietăți relaxante, ca cel de lavandă, fac și ele parte dintre elementele esențiale pentru a crea o atmosferă caldă. De asemenea, pentru a da băii tale un aspect de SPA, poți opta pentru halate și prosoape moi, în culori calde sau minerale, precum bej, crem, gri sidefat, albastru ori verde. Câteva plante verzi, care au proprietatea de a purifica aerul, pot completa atmosfera relaxantă.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli THE BEAUTIFUL CLUB - primul club exclusivist de beauty s-a deschis in centrul capitalei THE BEAUTIFUL CLUB - primul club exclusivist de beauty din Bucuresti

Deconectează-te de la sursele de stres

Primul gest pentru ziua ta de răsfăț este să lași deoparte dispozitivele electronice. Pune telefonul pe modul silențios și lasă computerul deschis doar pentru a asculta muzica preferată. Nu există o rețetă din acest punct de vedere, nu trebuie să asculți neapărat piese relaxante dacă ești fan al genului rock. Este suficient să ai un playlist cu piesele care îți plac și care îți induc o stare de bine. Pregătește-ți într-un coș produsele de îngrijire pe care le vei folosi, cât mai naturale, ca cele de la Rituals. Aprinde câteva lumânări parfumate și, pentru răsfățul suprem, toarnă-ți un pahar de sampanie Moet Brut Imperial.

Fă o baie relaxantă

Baia este una dintre cele mai bune metode de relaxare. Este recomandat să nu faci o baie foarte fierbinte pentru că usucă pielea, ci caldă, pentru a favoriza relaxarea - și un somn mai bun - și a deschide porii în așteptarea cremelor nutritive pe care le vei folosi ulterior. Acum este și momentul să folosești săruri de baie, bogate în minerale și oligoelemente, perfecte pentru îngrijirea pielii, sau un lapte hrănitor ori bombe de baie efervescente cu diverse arome.

Exfoliază-ți pielea și pune-ți măști

Timpul petrecut în cadă poate fi folosit și pentru aplicarea unor măști de păr și de față, în funcție de necesități. După ce ai făcut un peeling lejer, folosește o mască de purificare, hidratantă, nutritivă, energizantă, antirid, fie din comerț, fie preparată cu ingrediente din frigider ori din cămară, ca mierea, oul și uleiul de măsline sau diverse fructe și legume. De asemenea, cât stai în cadă, îți poți face un masaj cu ajutorul unei perii cu fibre naturale, pentru a favoriza circulația sângelui și a ajuta epiderma să asimileze mai bine cremele de corp.

Relaxarea de după baie

După ce ai ieșit din cadă, aplică pe corp loțiunea preferată, îmbracă-te într-un halat de baie moale și călduros și poți continua să te relaxezi pe canapea sau în pat, cu o carte bună, serialul preferat ori chiar cu un somn odihnitor.

Pentru crearea unei atmosfere de SPA acasă, nu ai nevoie de pregătiri complicate, deci nu ai niciun motiv pentru a nu adopta un astfel de obicei bun pentru trup, dar și pentru suflet. Ai grijă însă să-ți planifici din timp un astfel de moment, pentru a evita să fii deranjată și a te relaxa pe deplin.

Sursa foto: Freepik


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri