Te trezesti dimineata si te uiti in oglinda. Observi ca mustata a inceput sa apara desi te-ai epilat acum cateva zile.
Te trezesti dimineata si te uiti in oglinda. Obervi ca mustata a inceput sa apara desi te-ai epilat acum cateva zile. O mustata usor vizibila la o femeie bruneta nu reprezinta o problema insa aparitia parului si accentuarea acestuia in alte zone in care nu ar trebui sa fie, zone specifice barbatilor, ar trebui sa te ingrijoreze si sa faci o vizita medicului endocrinolog. Aceasta este o problema destul de frecventa in zilele noastre. Am citit pe diferite forumuri femei cu probleme de acest gen, femei pentru care viata nu mai este atat de usoara, femei care sunt complexate de fiecare parte a corpului. Este si adevarat, cum sa nu fii complexat daca ai par pe spate, fata, piept? Viata este data complet peste cap.

Iata cateva informatii care v-ar putea ajuta:

Hirsutism este un termen medical pentru a desemna o pilozitate excesiva la femei atat pe fata cat si pe corp. Se refera la o dispunere a pilozitatii de tip masculin (mustata, barba, sau pilozitate excesiva pe maini, pe picioare sau pe piept). Ce este pilozitate normala si ce este hirsutism depinde de factori ca rasa si cultura.

Hirsutismul nu este o boala si rareori este cauzat de o boala grava. Din pacate, in societatea noastra, pilozitatea excesiva este considerata anormala si acest fapt poate crea complexe si discomfort. Cel putin 25% din femeile de varsta medie au pilozitate nedorita si multe din ele nu stiu ca exista variante de tratament la indemana. In unele cazuri, hirsutismul este cauzat de o afectiune endocrina. Aceasta poate fi descoperita prin istoricul bolii si analize de sange.

Cauzele hirsutismului

Femeile care au o usoara pilozitate dar un ciclu regulat, arareori sunt suspectate de probleme medicale. O problema medicala poate fi banuita in cazul unui hirsutism sever, daca este insotit de tulburari de ciclu sau daca sunt prezente alte semne care sa sugereze un nivel crescut al nivelului de androgeni cum ar fi o voce mai groasa sau calvitie.

Cauze ereditare

In marea majoritate a cazurilor hirsutismul feminin este mostenit. Aceste femei au de obicei valori normale ale hormonului masculin (testosteron). Pilozitatea este remarcata de obicei dupa pubertate si se accentueaza cu varsta.

Rasa

Asa cum se poate usor constata la brunete, de exemplu care au mai mult par decat blondele si, in general, dispus in zone unde incomodeaza din punct de vedere estetic.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri