30 Iunie 2021 publicat în Frumusete 41 share-uri

„Trebuie să fim frumoase!” Societatea ne formează această idee, iar noi, femeile, ne dorim  să afișăm un look îngrijit. Raluca Harnagea, doctor în dermatologie estetică, ne îndeamnă să abordăm în primul rând ținuta femeii informate. Să alegem medicul specialist autoriazat și numai apoi să ne avântăm în proceduri estetice care să ne înfrumusețeze în mod plăcut chipul, indiferent de vârstă.

Care au fost sacrificiile pentru ca tu să ajungi aici, să devii un medic specialist în dermatologie estetică?

„Am terminat o facultate grea, care presupune multe sacrificii. Când alți colegi de-ai mei terminau facultatea de informatică, de exemplu și lucrau, aveau deja un salariu, eu mai aveam niște ani de studiu și de rezidențiat. Este un drum lung care presupune câteva sacrificii, dar merită!”

Cum ai descrie clinica R1aesthetic?

“Un loc primitor, în care am adus multă dragoste. Clinica mea are doar un an, iar eu sut în domeniu de cinci ani. Am terminat facultatea, am devenit medic dermatolog, iar după ce am pleceat de la Iași și am venit la București, am descoperit chemarea spre estetică. Rezonez perfect cu dermatologia estetică și sunt fericită că îmi găsesc împlinirea prin această muncă.”

Care sunt serviciile pe care le pune la dispoziție clina R1aesthetic?

„Clinica are servicii de dermatologie, servicii de estetică facială, chirurgie plastică și estetică și de asemenea remodelare corporală. Avem colaboratori în clinică pe chirurgie plastică și reparatorie. Ca noutate, voi aminti că am achiziționat două dispozitive corporale pentru remodelare, iar clinica mea este singura din București care deține acest aparat. Onda Coolwaves, cel de al doilea Schwarzy.

Ce fac ele? Ei bine, eu mi-am dorit întodeauna ca atunci când cineva se adresează clinicii mele și se hotărăște să facă ceva cu privire la corpul său, pentru a scăpa de câțiva cm în plus, sau să redea fermitatea piielii de care s-a bucurat cândva, să redobândească această fermitate a pielii, să scape de zonele cu celulită atât de inestetice, să se simtă efectiv bine în pielea lor, să beneficieze de un tratament complet. Eu trebuie să le pun oamenilor la dispoziție totul, ca ei să nu mai fie nevoiți să meargă în altă parte. Așadar, primul dispozitiv- Onda Coolwaves acționează și lucrează la nivelul țesutului adipos, 80% din aceste unde se numeste microunde reci ( este singurul dispozitiv cu o astfel de tehnologie), 80% acționează țintit către celulele adipoase, iar celelalte 20% rămân pentru fermitatea pielii și lucrează pentru ca pielea să aibă un aspect ferm. Așadar, avem un tratament doi în unu. Celălalt dispozitiv, numit Schwarzy, acționează doar pe grupele musculare. Practic este ca și cum ai face sală în 30 sau 40 de minute de tratament. Sunt dispozitive medicale care se găsesc numai în clinici medicale de profil. Nu le veți găsi în saloane.”

Se îngrijesc femeile din România? Pe ce pun accent atunci când vin să se răsfețe într-o astfel de clinică? Ați avut o pacientă de 92 de ani...

„Româncele noastre se îngrijesc foarte mult. La noi în clinică tratăm acneea în mod special, așadar vin fete de la 12 ani, iar cele care vin pentru întreținere și pentru alte probeleme au peste 18 ani. Persoanele care au peste 18 ani doresc volumizarea sau hidratarea buzelor. Știm că buzele se retrag fiziologic după vârsta de 25 de ani, atunci când cantitatea de colagen se diminuează. După vârsta de 25 sau 30 de ani, noi consumăm mai mult colagen decât se produce. Tocmai de aceea volumul buzelor este mai mic, apar ridurile fine, apoi, dacă nu ne îngrijim apar ridurile medii și cele profunde.

Tocmai de aceea recomand atât pacientelor mele, sau celor care nu sunt ale mele, să prevină aceste riduri. Este nevoie de prevenție, de profilaxie. Voi aminti aici că una dintre cele mai în vârstă paciente care au căclat pragul clinicii mele este o doamnă de 92 de ani pe care nu am cum să o uit. Locuiește în Elveția, venea de două ori pe an la mine și făcea un tratament cu firele PDO, care acționează la nivelul dermului și produc colagen.”

Care este tratamentul numărul unu pe care îl cer pacientele clinicii R1aesthetic?

„Tratamentul numărul unu în lume este toxina botulinică. Sau botox, acea substață diferită de acidul hialuronic. Nu putem pune botox la nivelul buzelor. Deși noi, medicii, am promovat intens diferența dintre cele două substanțe în ultimii ani ( este promovată intens și în media), lumea încă mai face această confuzie.

Noi mai primim telefoane la clinică de la multe femeie care își doresc botox în buze. Nu există așa ceva. Este complet greșit. Botoxul acționează la nivel muscular și este folosit pentru etajul superior al feței, adică pentru cine are probleme cu ridurile dintre sprâncene, pentru cine are probleme cu ridurile de la nivelul frunții sau cele de la nivelul ochilor.”

Cum se scapă de celulită?

“Am amintit mai sus de cele două aparate care ajută la diminuarea celulitei. Avem și tratamente injectabile pentru celulită și este posibil ca din toamnă să aducem un alt dispozitiv medical puțin mai invaziv care acționează cu succes în diminuarea aspectului neplăcut al coajei de portocală pe pielea noastră. Aceasta va fi o surpriză...

Cum scăpăm de bărbia dublă?

Avem foarte multe tratamente în clinca R1aesthetic și pentru această problemă. Avem tratamente cu diferite aparate, non-invazive, dar și tratamente invazive sau tratamente chirurgicale. Este nevoie de o consultație înainde de o astfel de operație și în funcție de țesutul adipos și de laxitatea pielii, noi recomandăm cea mai bună soluție. Evident, recomandarea vine și în funcție de bugetul celor care doresc să facă o astfel de intervenție cu anestezie locală.”

Vorbim un pic despre hidratare? Știm că este extrem de importantă...

„Hidtratarea vine atât din interior, adică, ne hidratăm cu apă și consumăm mai puțină cola și cafea despre care știm că deshidratează, dar și cu ajutorul nostru. Hidratatea pe care o facem în clinică poate fi atât injectabilă, cât și cu un dispozitiv pe care noi îl numim mezoterapie virtuală. Pentru că există persoane care au fobie de ace, iar acest aparat ajută persoanele care își doresc o hidratare optimă, un refresh al pielii...

Avem tratamentul cu mezoterapie de mai multe feluri- puternic hidratantă, mezoterapie mai bogată în aminoacizi, acid hialuronic. De obicei, pentru mezoterapie se folosește acidul liber, necross- linkat, iar asta înseamnă că pacientul trebuie să vină puțin mai des. Eu sunt adepta unei mezoterapii cross-linkat, adică un skin buster mai vâscoz.

Ca și denumirea produsului, dăm un bust pielii noastre, dar la aceste tratamente se vine puțin mai rar. Protocolul ne spune că trebuie să efectuăm două ședințe la un interval de 30 de zile și apoi repetăm procedura după două luni.”

Care sunt feedback-urile?

„Pacientele vin cu feedback-uri bune. Cele care vin aici rămân pacientele clinicii... Bineînțeles că mai sunt și persoane care migrează, dar este perfect normal. De la alți colegi de-ai mei vin la mine, alți pacienți se duc acolo și tot așa...”

Vin vedete în clinica R1aesthetic?

„Da, Misha, Ana Odagiu, Roxana Vașniuc, doamna Merișoreanu, etc....”

Cum ne-a afectat pandemia? O mare problemă cu care se confruntă femeile în ziua de azi este laxitatea pielii. Femeile trebuie să se infoemeze corect!

“Aici ne raportăm atât la nivelul feței, cât și la nivelul corpului. Mă refer și la persoanele care au slăbit. Pielea se lasă. Am hotărât să ne adresăm și acestor persoane și în toamnă să achiziționăm acel dispozitiv care lucrează exclusiv pentru laxitatea pielii. Voi spune femeilor din România să se informeze corect!

Estetica a luat o amploare foarte mare la noi în țară și există oameni nespecializați. Mulți nu sunt doctori, sunt persoane neautorizate care practică servicii injectabile periculoase. Este foarte greu să tratezi niște complicații, iar costul este enorm. Asadar, fiți frumoase, dar fiți informate! De asemenea, pentru cele care nu știu ce produse cosmetice să folosească, trebuie să știe că este nevoie de o consultație.”


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri