Dacă ceva nu este în regulă, părul îți dă tot felul de semnale. Ce trebuie să faci tu? Doar să-l asculți, să fii atentă la nevoile lui.

Evită emoțiile și gândurile negative

Stresul emoțional poate fi o altă consecință a căderii părului, o situație cu care ne confruntăm destul de des. Cu atât mai mult atunci când vorbim despre o traumă de natură psihică ce durează o perioadă mare de timp. Șocul afectează sănătatea părului nostru, astfel că poate duce la căderea temporară a podoabei capilare. Pentru a recâștiga sănătatea părului, e nevoie ca ciclul de viață al firului de păr să funcționeze într-un ritm normal: „creștere, odihnă, regenerare”. În caz contrar, părul îți va transmite unele semnale pentru a cere ajutor.

Periodic, părul are nevoie de o ajustare

„Părul tău se încurcă tot mai des și mai tare? Nu mai reușești să-l aranjezi și îți dă mari bătăi de cap? Vârfurile sunt problema! Tunde-le! Sau, când situația o cere, scurtează-ți părul mai mult. Nu te îngrijora, părul va crește la loc. Ba chiar astfel, vei stimula creșterea într-un mod corect, sănătos și mai rapid!” – consideră Vali Sava, stilist Londa Professional.

Citeste si:
Cum să ai grijă de părul cu un fir subțire și delicat
Cum să ai grijă de părul cu...

Părul tău are nevoie de o îngrijire personalizată. Alege produsele de styling și tunsoarea potrivite acestuia!

Nu-ți mai iese deloc coafura preferată? Părul o ia în toate direcțiile? Se întâmplă să nu te mai înțelegi deloc cu părul tău, să nu te asculte. Ce-ar fi să-l asculți tu pe el? Poate că e vorba doar de un produs nepotrivit pe care-l folosești, sau ustensilele de styling nu sunt cele mai bune. Ba chiar abia l-ai tuns și te aștepți să se aranjeze după bunul tău plac. Lucrurile însă nu stau deloc așa. Nu îți place cum cade? Încearcă o nouă tunsoare, mai potrivită pentru tine și tipul tău de păr.

Împrietenește-te cu părul tău! Astfel îi vei cunoaște mai bine și vei putea alege cu înțelepciune produsele adaptate nevoilor lui.

Citeste si:
Care este cea mai bună placă de păr pentru tipul tău de păr?
Care este cea mai bună placă...

* Informații oferite de specialiștii Londa Professional care recomandă șamponul Visible Repair

Foto fr si main: De la Roman Samborskyi /Shutterstock
Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri