20 Iulie 2020 publicat în Frumusete 2 share-uri

În acest articol, poţi învăţa care sunt principalele provocări cu care te vei confrunta vara aceasta din punct de vedere al aspectului părului tău şi cum le poţi întâmpina cu succes pentru a avea părul îngrijit, sănătos şi frumos.

Perioada restricțiilor a trecut și, odată cu ea, a venit și cea a concediilor. Temperaturile ridicate și lumina puternică a soarelui influențează în mare măsură atât starea sufletească, cât și aspectul fizic. Pe de-o parte, soarele poate provoca neplăceri la nivelul pielii dacă uiţi să aplici cremă cu protecție UV. În același timp, dacă stai foarte mult timp în căldură, fără să te hidratezi corespunzător, energia ta se va risipi repede și nu vei mai avea motivație să faci nimic.

Supraviețuirea pe timp de vară devine o artă atunci când este din ce în ce mai greu să trăieşti cu căldura. De aceea, este important să nu renunţi la a te îngriji în mod corespunzător şi a avea un look care se te facă să te simţi bine chiar şi pentru câteva ore până când ajungi acasă la un duş rece. În acest articol, poţi învăţa care sunt principalele provocări cu care te vei confrunta vara aceasta din punct de vedere al aspectului părului tău şi cum le poţi întâmpina cu succes pentru a avea părul îngrijit, sănătos şi frumos.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? Transparențele - în tendințe în primăvara-vara 2023! 10 exemple de cum putem integra și purta piesele vestimentare din materiale transparente și semi-transparente în ținutele noastre

Cum să eviți degradarea părului pe timp de vară

Principalele provocări cu care te poți întâlni pe timp de vară încep cu părul uscat și încurcat. Dacă ești proaspăt vopsită și nu ți-ai îngrijit corespunzător părul, este foarte posibil ca soarele și apa sărată de la mare să contribuie la degradarea acestuia.

Photo by Alexander Stemplewski from Pexels 

În acest caz, soluția este să începi un proces de reconstrucție. Dacă nu îți dorești să îl tunzi, atunci trebuie să începi să folosești produse pentru par profesionale sau cu o calitate mai ridicată. 

Primul pas este să începi să folosești balsam după fiecare spălare și să îți piepteni părul cât timp este ud și are încă produsul aplicat pe el. Astfel,  se va descurca ușor atunci când îl usuci și îl coafezi.

Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit Stresul scolar la copii – sfaturi si recomandari Ghid pentru alegerea mobilierului interior

Un alt pas esențial este să începi să folosești o mască de păr, ideal una care contribuie la reconstrucție. Masca ar trebui folosită cel puțin o dată pe săptămână și ar trebui să o lași să acționeze pentru minimum 20 de minute. Procedeul este același ca la aplicarea balsamului: piaptănă părul cât timp produsul încă acționează pentru a-l descurca în totalitate și a nu avea probleme la coafare.

Cel de-al treilea pas obligatoriu în rutina de îngrijire a unui păr deteriorat și în proces de degradare este folosirea unei protecții termale. Aceasta se regăsește, de obicei, sub formă de spray și se aplică înainte de folosirea unui uscător care funcționează pe bază de căldură.

Dacă părul tău este într-o stare avansată de deteriorare, recomandarea este să folosești uscătorul de păr cel mult o dată pe săptămână. Avantajul celui mai călduros anotimp din an este că îți poți usca părul în mod natural într-un timp scurt. Astfel, îi vei acorda șansa să încetinească procesul de deteriorare și să își revină, iar tu te vei bucura de lungimea dorită și de aspectul frumos pe o perioadă mai mare de timp până la următoarea vizită la coafor pentru a-l tăia.

Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023 MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Beneficii pentru copiii personalului din învățământ; Profesorii au obligaţia de a respecta diversitatea – noi amendamente adoptate în Camera Deputaților

Cum să ai grijă de părul cu tendință de îngrășare

Scalpul cu tendință de îngrășare și care prezintă exces de sebum are nevoie, în primul rând, de o curățare corectă. Astfel, este recomandat să îți speli părul de cel puțin două ori pe săptămână și, dacă situație o cere, de fiecare dată când este nevoie. Pe timp de vară, posibilitatea ca scalpul să devină uleios este mai mare decât în alte anotimpuri și, ca atare, este necesar să te speli de fiecare dată când este nevoie.

Deși pare absurd, secretul pentru a nu mai avea părul gras este spălarea corectă a scalpului. Ritualul corect de spălare a capului presupune șamponarea părului de două ori cu cantitățile potrivite de șampon. Asigură-te că părul este suficient de ud și că șamponul face suficientă spumă încă de la prima șamponare. Masează întreg scalpul cu palmele care au degetele lipite între ele și întinse astfel încât să acopere întreaga suprafața a capului. După câteva minute de masaj, clăteşte bine tot produsul din păr și aplică șampon din nou, repetând procesul. De data aceasta, vei vedea că spuma se formează mai ușor, iar părul este deja mai moale.

Vârsta de pensionare la români crește! Ce anunț a făcut şeful Casei de Pensii Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? Persoana potrivită te va face să te îndrăgostești de tine, în primul rând

Următorul pas în spălarea corectă a părului este aplicarea balsamului. Acesta se aplică doar pe vârfurile firelor de păr, de la ureche în jos și într-o cantitate mai mică decât șamponul. Totuși, balsamul se lasă să acționeze pentru cel puțin 5 minute în păr pentru a-și face efectul. La final, clăteşte bine vârfurile și, încearcă, pe cât posibil, să nu conduci balsamul spre rădăcini.

Părul gras este doar un mit în care cred persoanele care nu folosesc procedura corectă de curățare așa cum este descrisă mai sus.

În final, sperăm că am reușit să îți oferim instrumentele necesare cu care să treci cu bine peste această vară, așa cum un artist folosește pensulele potrivite pentru a crea un tablou desăvârșit. Fii și tu o artistă vara aceasta şi creionează-ţi experienţe frumoase pentru tine și pentru cei din jurul tău. 

2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine?

Foto fr si main: by Anastasia Shuraeva from Pexels


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri