18 Mai 2020 publicat în Frumusete 18 share-uri

Produsele de înfrumuseţare care îşi măresc durata de viaţă sau îşi potenţează efectele dacă sunt ţinute la frigider sunt numeroase şi diferite. Iată o parte dintre ele.

Întreabă orice specialist în beauty ce are în frigider și este foarte posibil să îţi spună că între o legătură de spanac și cutia cu lapte de ovăz se găseşte şi o cremă de ochi sau un balsam de buze.

Da, există multe produse de înfrumuseţare pe care le folosim frecvent şi pe care le ţinem în baie sau pe masa de toaletă din dormitor, dar pe care ar trebui să le ţinem la frigider, mai ales în lunile calde din an.

De ce? Pentru că formulele unora dintre produsele tale preferate se pot altera atunci când stau la temperaturi ridicate sau când sunt plasate direct în lumina soarelui. De exemplu, în cazul rujurilor, temperaturile prea ridicate pot duce la separarea cerurilor și uleiurilor din conţinutul produsului. De altfel, dacă vei citi cu atenţie indicaţiile de pe prospectele sau cutiile produselor cosmetice, vei observa că recomandarea producătorilor, în cele mai multe cazuri, este de a le ţine în locuri răcoroase, ferite de lumină. Temperatura medie a frigiderului este de aproximativ 3-4 grade, ceea ce este perfect pentru a păstra anumite tipuri de texturi intacte.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate APIVITA: CREAT DE ALBINE ÎN FLORA GRECEASCĂ, DEZVOLTAT PRIN ȘTIINȚĂ 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor

Produsele de înfrumuseţare care îşi măresc durata de viaţă sau îşi potenţează efectele dacă sunt ţinute la frigider sunt numeroase şi diferite. Iată o parte dintre ele.

Apa de faţă

Apele de faţă – precum cea termală, cea de trandafiri, lavandă sau hamamelis – sunt din ce în ce mai populare. Multe femei le folosesc pe post de toner, pentru a fixa machiajul sau pentru un plus de prospeţime. Dacă ţii apa la frigider şi o aplici dimineaţa, după curăţarea tenului, pielea ta se va bucura de o „trezire” perfectă, hidratantă şi revigorantă.

Lacul de unghii

Este mereu enervant să descoperi un lac de unghii care şi-a schimbat consistenţa, mai ales dacă nu ai avut ocazia să-l foloseşti prea des. Poţi extinde durata de viaţă a ojei tale preferate păstrând-o în frigider, unde aerul rece va menține integritatea solvenților din interior.

Nou, ediție limitată - Wonders of Jasmine 4 sfaturi ale specialiştilor pentru îngrijirea tenului femeilor de 30 de ani  THE BEAUTIFUL CLUB - primul club exclusivist de beauty din Bucuresti

Produsele de îngrijire fără conservanţi

Produsele naturale de îngrijire a pielii se pot integra perfect într-un stil de viață mai prietenos cu mediul, dar sunt mai dificil de păstrat nealterate. Fără adăugarea de conservanți chimici, extractele organice se vor altera mult mai repede. Păstrarea unor astfel de produse în frigider va ajuta la menținerea sub control a bacteriilor, prelungindu-le viața.

Creion de ochi

Dacă vrei să îţi foloseşti creionul de ochi la adevărata sa valoare, este mai bine să îl păstrezi la frigider, mai ales pe timpul verii, când căldura poate să-i afecteze textura, dar şi integritatea minei.

Crema de ochi

Nimic nu se compară cu aplicarea unei creme reci în jurul ochilor, mai ales dacă ai probleme cu pungile care se formează sub ochi pe timpul nopţii. Temperatura rece va ajuta vasoconstricția, ceea ce restricționează fluxul de lichid în zona de sub ochi, contribuind la calmarea inflamaţiei.

Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN Unghiile cu efect cromat, tendința primăverii FOREO lansează un nou brand anti-îmbătrânire

Măştile de faţă

În lunile calde sau după o noapte în care nu te-ai bucurat de un somn odihnitor, revigorează-ţi tenul cu o mască tip şerveţel scoasă de la frigider. Pe lângă proprietăţile serului pe care îl conţine masca, aplicarea acestui produs după ce a fost scos de la rece nu va face altceva decât să-i amplifice efectul regenerator.

Rujurile

Pentru a te bucura cât mai mult timp de rujul tău preferat şi pentru a-i conserva integritatea, cel mai bine este să îl ţii în frigider. Căldura poate afecta formula rujurilor, care se pot deforma sau pot deveni mai uleioase.

Rollerul de masaj din jad

Acest instrument de masaj tradiţional, care şi-a recâştigat popularitatea recent, este excelent în lupta împotriva ridurilor. Folosit rece, el ajută la decongestionarea tenului şi la activarea circulaţiei. 

Păr ultralung și bucle voluminoase, printre tendințele 2023 pentru păr Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park Ce măsuri vor lua ministerele pentru a economisi 10 miliarde de euro de la bugetul statului: salariile și angajările la stat, înghețate

Multe dintre produsele de frumuseţe pe care le folosim îşi pot extinde uşor durata de viaţă şi pot deveni chiar şi mai eficiente dacă le folosim corect şi le ţinem la temperaturi scăzute.

Sursa foto: By Kiselev Andrey Valerevich /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri