Masajul anticelulitic se efectueaza cu creme si solutii anticelulitice speciale, tonifiante, care ajuta si ele la redobandirea aspectului sanatos al pielii. De asemenea masajul anticelulitic reface circulatia locala prin mobilizarea sangelui, rezultat al masajului, activeaza detoxifierea locala si drenajul limfatic.

Celulita reprezinta o problema cu care multe femei se confrunta. De fapt, ea este o boala ce caracterizeaza straturile profunde ale pielii si este determinata de numerosi factori: alimentatie haotica, nesanatoasa, sedentarism, hidratare insuficienta, tulburari hormonale, lipsa sportului, dislipidemii, avitaminoze, stres etc.

Cum se formeaza celulita?

Celulita reprezinta distrugerea structurii normale a tesuturilor subcutanate datorita acumularii excesive de grasime, cresterii in volum a celulelor adipoase, acumularea de toxine, apa (edem), scaderea circulatiei locale, distrugerea retelei de colagen care mentinea elasticitatea si fermitatea pielii. Motiv pentru care aceasta capata aspectul de coaja de portocala. Aceste celule grase se pot sparge si conglomereaza, se aduna in noduli adiposi care confera pielii un aspect deosebit de respingator.

Celulita prezinta patru stadii de evolutie:
- Celulita usoara, incipienta. Acest stadiu nu se observa cu ochiul liber la nivelul pielii nici in stare de repaus, nici in miscare. Ceea ce se poate observa insa este o usoara pierdere a fermitatii si elasticitatii pielii, iar daca aceasta se strange intre degente (cel mai bine se vede la nivelul coapselor) se poate observa aspectul de “coaja de potocala”.
- Celulita medie reprezinta stadiul in care aceasta devine vizibila. Pielea isi pierde si mai mult elasticitatea si fermitatea, iar straturile subcutanate isi incep degradarea, se destrama, motiv pentru care in timpul miscarii pielea se misca odata cu straturile subiacente, dand aspectul gelatinei. “Coaja de portocala” incepe sa fie vizibila, insa nu are aspectul caracteristic, deosebit de respingator.
- Celulita profunda: straturile subcutanate sunt degradate, celulele adipoase sunt marite in volum, excretia lor este ingreunata prin acumularea de toxine locale, ceea ce ingreuneaza si mai mult epurarea deseurilor celulelor grase, toxinele se acumuleaza din ce in ce mai mult, apar si elemente inflamatorii, edem local, vascularizatia devine foarte slaba, aspectul pielii de coaja de portocala este evident, pielea parand ca ofilita. Este stadiul ce il precede pe cel grav si trebuie luate masuri urgente.
- Celulita grava: pielea este foarte afectata, celulele grase s-au sparte ceea ce a dus la formarea unor noduli grasi si au atras local celule inflamatorii, apare un proces inflamator, straturile profunde sunt grav afectate, circulatia locala este aproape compromisa.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri