18 Mai 2015 publicat în Frumusete 1 share-uri

"Mentoplastia reprezinta interventia de restructurare si remodelare a barbiei, indiferent ca este vorba despre marirea sau micsorarea acesteia."

In cazul in care barbie este prea mica, situata prea in spate, se poate aplica un implant de silicon intre os si muschi. Implantele au diverse marimi si pot fi modelate pentru a se adapta diverselor situatii clinice. Interventia se realizeaza prin crearea unui buzunar in tesuturi, buzunar in care se pune implantul. Si aceasta interventie dureaza 20-30 de minute si se realizeaza in anestezie locala sau generala. Vindecarea este de cele mai multe ori rapida si fara dureri.

O alta varianta de marire a barbiei este reprezentata de sectionarea osului mandibular si avansarea fragmentului dislocat prin fixare cu suruburi. Aceasta interventie este mai traumatizanta, iar recuperarea este mai lunga, insa poate fi singura solutie in unele cazuri clinice.

Dupa interventie, este recomandata o alimentatie bazata pe lichide pentru urmatoarele cinci zile, dormitul pe doua sau trei perne, evitarea atingerii zonei si a exercitiilor fizice pentru doua saptamani, fiind recomandata clatirea gurii cu o solutie antiseptica bucala de doua-trei ori pe zi. Pretul unei interventii de mentoplastie este de 1300-1600 de Euro, in functie de caz.

Informatii oferite de dr Calin Dobos, chirurg estetician (comunicat de presa)

Foto homepage, int: Mentoplastie, operatie barbie via Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri