18 Mai 2015 publicat în Frumusete 1 share-uri

"Mentoplastia reprezinta interventia de restructurare si remodelare a barbiei, indiferent ca este vorba despre marirea sau micsorarea acesteia."

O fizionomie placuta se traduce prin armonia trasaturilor, insa echilibrul acesteia se poate distruge foarte usor. Fie ca nasul este prea ascutit, buzele prea subtiri sau barbia prea mica sau prea mare, aceste diferente intre trasaturi pot cauza frustrari puternice. De-a lungul timpului s-au dezvoltat mituri si tehnici de "citire" a fizionomiei umane pentru a descoperi caracteristicile de personalitate a unui om, fapt pe care il facem in mod involuntar. O figura armonioasa transmite echilibru si faptul ca persoana respectiva este de incredere.

Exercitiile fizice intense si alimentatia sanatoasa pot ajuta in armonizarea corpului, insa trasaturile fetei nu pot fi modificate in acest fel. Exista situatii in care fizionomia pare armonioasa privita din fata, insa din profil situatia se schimba. De cele mai multe ori, cea mai mare atentie se acorda nasului si buzelor, iar majoritatea persoanelor nu constientizeaza faptul ca barbia joaca un rol foarte important in mentinerea echilibrului fetei. O barbie prea mica poate face nasul sa para foarte mare, iar una foarte mare poate face buzele sa para mici.

Cum se remodeleaza barbia

Chirurgia estetica a barbiei se poate efectua atat pentru marirea, cat si pentru micsorarea acesteia. In ceea ce priveste un profil placut, se spune ca barbia trebuie sa se afle cu 2-3 mm in spatele unei linii verticale imaginare, ce porneste de la baza nasului catre barbie. O barbie prea mica se afla cu mult in spatele acestei linii, fapt ce poate conferi mai multa feminitate unor fizionomii feminine. Cu toate acestea, in cazul barbatilor este preferata o linie a maxilarului mai proeminenta.

"Mentoplastia reprezinta interventia de restructurare si remodelare a barbiei, indiferent ca este vorba despre marirea sau micsorarea acesteia. In urma acestei operatii se aduce definire liniei maxilarului prin adaugarea unui implant, prin sectionarea si avansarea osului mandibular sau prin reducerea suportului osos", explica Dr. chirurg estetician Calin Dobos.

Incizia de acces, in oricare din interventiile de barbie, se face prin gura, pentru a nu lasa nici o urma, motiv pentru care putem spune ca e cu adevarat estetica.

In cazul in care barbia este prea proeminenta sau prea lunga, se elimina din suportul osos al barbiei. Interventia se realizeaza in anestezie locala sau generala si dureaza aproximativ 30 de minute. Durerile in urma acestei interventii sunt de cele mai multe ori minime sau absente, insa umflaturile pot persista cateva saptamani. In urma mentoplastiei, este necesara o perioada de acomodare a muschilor pe noul schelet redus, iar una dintre urmarile operatiei poate fi aspectul usor mai rasfrant a buzei inferioare.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri