Corpul IDEAL al femeii s-a transformat de-a lungul timpului. Aceasta perspectiva iti dezvaluie cum, sub impactul industriilor mediatice, idealul de frumusete feminina s-a transformat cu fiecare decada ce a trecut.
  • Anii '60 - Femei foarte slabe si cu o figura androgina

Actrita britanica Twiggy ar putea reprezenta idealul de frumusete din acea perioada. Era inceputul ideii de frumusete androgina:

- era considerata frumusetea femeilor inalte, slabe si fara forme; pentru prima data in istorie era promovata dorinta de a fi foarte-foarte slaba.

Foto: Wikimedia

  • Anii '70 - Femeile au vrut sa fie din ce in ce mai slabe...

Femeile isi doreau sa fie si sa se simta sexy, iar acest lucru insemna sa fie foarte slabe; purtau pantaloni evazati cu talie inalta si parul lung.

Sursa foto: Wikipedia

  • Anii '80 - Femeia Groove

Sunt anii Madonnei! Sa fii slaba era super, dar daca erai foarte slaba si aveai un corp tonic de dansatoare, dar si o atitudine tupeista, era idealul.

Luand modelul Madonnei si al lui Jane Fonda, femeile si-au dorit sa fie slabe, tonice si curajoase.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Nou, ediție limitată - Wonders of Jasmine Tinerețe înseamnă fluiditate - iar pentru piele, tinerețe înseamnă acid hialuronic! Împreună în arte și simțiri

Exercitii de fitness din anii '80, inspirate de stilul lui Jane Fonda:

Madonna Style:

Sursa foto: i.imgur.com

  • Anii '90 - Eroina chic

"Eroina chic" era termenul folosit pentru toate femeile slabe foto-model. Kate Moss era o astfel de eroina chic

Moda influenteaza foarte mult corpurile femeilor; ele trebuie, conform standardelor din acea perioada sa fie slabe, cu picioarele lungi si sani "vioi". Kate Moss reprezenta idealul de frumusete feminina si era considerata a fi cea mai sexy femeie din lume.

"Nimic nu are gust mai bun decat sa fii skinny (n.r. foarte slaba)", este un citat celebru al lui Kate Moss.

Foto: Shutterstock.com; Kate Moss

  • Anii 2000 - 2014 - Cu forme si cu atitudine!

Mesajul general pe care il promoveaza mass-media se refera atat la idealul de frumusete skinny, dar si idealul de frumusete al femeilor cu forme, asa cum este cantareata americana Beyonce.

Ritualuri de Luna Nouă: activarea puterii de manifestare, atragerea dragostei și abundenței HOMELUX și chef Jakob Hausmann ne oferă rețeta unei mese festive de Paște Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli

Foto: Shutterstock.com; Beyonce

Chiar daca personaje publice ca Beyonce promoveaza un ideal de frumusete curvy, femeile se afla inca sub tirania dietelor, sub influenta unor imagini de genul acesta:

Foto: Shutterstock.com; corp, femeie

  • Daca avem insa o perspectiva de ansamblu cu privire la modul cum, sub impactul industriilor media patriarhale, idealul de frumusete feminina s-a transformat in fiecare deceniu, ne putem elibera de tirania "corpului perfect", admitand ca suntem diverse si ca fiecare corp are frumusetea sa!

Iti recomandam si:

10 lectii despre CORP si FRUMUSETE pe care le-am invatat in ultimii 3 ani!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri