27 Mai 2013 publicat în Frumusete 44 share-uri

Bucurati-va daca aveti un metabolism accelerat, care va permite sa mancati orice fara riscul de a va ingrasa – va veni o zi cand nu veti mai putea face acest lucru, macar si din cauza inaintarii in varsta.

3.Folosirea alimentelor cu densitate calorica crescuta

Daca vreti sa va ingrasati, incercati ceva mai consistent decat pieptul de pui cu salata, iaurtul sau merele verzi, pentru ca aceste alimente nu reusesc sa furnizeze suficiente calorii; stomacul se umple repede si apare senzatia de satietate fara atingerea unui aport caloric suplimentar care sa permita acumularea kilogramelor.

Alimentele cu densitate calorica mare sunt cele care au un continut energetic crescut, repartizat intr-un volum mic. Dintre nutrienti grasimile au cea mai mare densitate calorica cu 9cal/ g, spre deosebire de proteine si glucide care au doar 4cal/g. Cresterea cantitatii de grasimi din alimentatie, in special a celor mono- si polinesaturate (ulei de masline, peste gras, seminte, fructe oleaginoase), permite marirea ratiei calorice fara a crea impresia unui volum mare de alimente consumat, fapt mai usor tolerat de aspirantii la ingrasare, care de obicei mananca putin.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS! Izolația termică a casei - o necesitate pentru confort și economie! Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi

Din fiecare grupa de alimente trebuie alese variantele cat mai bogate in calorii, adica in grasime, existand avantajul ca lipidele alimentare necesita putina energie pentru a fi metabolizate si sunt usor de transformat in surplus ponderal.

Desi instinctiv persoanele subponderale aleg alimente sanatoase, cu continut redus de grasime si zahar, nu ar fi rau daca si-ar propune din cand in cand, sa faca loc in dieta zilnica si produselor “nesanatoase”. In definitiv, exista un pret pentru orice dorinta, iar daca obiectivul este cresterea ponderala, atunci alimentele hipercalorice sunt un rau necesar.

Cel mai sanatos mod de ingrasare

1.Completati dieta cu 2-3 gustari pe langa cele 3 mese principale. Organizati-va astfel incat sa aveti mereu un sandvis la dipozitie, care sa poata fi consumat independent de programul de lucru si de locul in care va aflati.

5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Ghid pentru alegerea mobilierului interior

2.Sariti peste aperitive si treceti direct la felul principal ca sa nu riscati umplerea stomacului cu alimente hipocalorice. Imbogatiti supele/ ciorbele cu smantana, iar pe post de aperitiv alegeti mezeluri si branzeturi, nu salata de cruditati.

Foto@Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri