27 Mai 2013 publicat în Frumusete 44 share-uri

Bucurati-va daca aveti un metabolism accelerat, care va permite sa mancati orice fara riscul de a va ingrasa – va veni o zi cand nu veti mai putea face acest lucru, macar si din cauza inaintarii in varsta.

Daca va simtiti foarte obositi si lipsiti de vlaga, daca aveti probleme majore cu rezistenta la frig, lipsiti fiind de stratul protector de grasime, sau daca la femei a disparut ciclul menstrual pe o perioada mai mare de 3 luni, atunci da, va puteti gandi ca ar fi bine sa acumulati cateva kilograme in plus.

A te ingrasa poate fi de multe ori mai dificil decat a slabi, mai ales in cazul persoanelor care nu manifesta interes sau placere speciala pentru mancare. Nu este nevoie de suplimente nutritive alimentare pentru a castiga cateva kilograme in plus, ci doar de rabdare, atitudine pozitiva fata de alimente in general si putina miscare.

1.Practicarea unei activitati fizice regulate
Cel mai sanatos mod de ingrasare se obtine din asocierea efortului fizic cu alimentatia hipercalorica. Doar prin dieta se poate ajunge la crestere ponderala, insa aceasta va fi reprezentata in principal de tesutul adipos, in timp ce antrenamentul de forta sau de rezistenta stimuleaza dezvoltarea masei musculare.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS! Izolația termică a casei - o necesitate pentru confort și economie! Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi

Exercitiul fizic practicat cu scopul de a castiga kilograme in plus trebuie sa fie sustinut de un aport caloric pe masura, altfel are efect invers. Daca alimentatia acopera doar nevoile energetice, atunci masa musculara se va dezvolta pe seama depozitelor minuscule de grasime din organism, in final modificandu-se doar compozitia corporala dar imaginea va fi tot de slabanog, cu tonus maxim ce-i drept.

2.Portii mai mari de mancare si mese mai dese

Dieta hipercalorica permite acumularea de muschi si grasime, pentru fiecare kilogram in plus pe cantar fiind nevoie de un aport suplimentar de 6000-7000 calorii.

Recomandarea generala pentru o persoana care vrea sa-si mareasca greutatea corporala este sa manance zilnic 500-800 calorii peste nevoile energetice obisnuite, aport care acopera atat activitatea fizica zilnica, cat si formarea de tesut muscular nou. Un obiectiv realist ar fi cresterea ponderala cu 1kg pe luna, iar dieta trebuie sa cuprinda 65% din calorii provenite din carbohidrati, o ratie proteica de 1,5-1,7g/ kg corp/ zi si fragmentarea alimentatiei in 5-6 mese zilnice, adica la un interval de 2-3 ore.

5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Ghid pentru alegerea mobilierului interior

Cresterea cantitatii de alimente consumate in fiecare zi duce inevitabil si la cresterea aportului caloric. Majoritatea persoanelor subponderale sunt obisnuite cu portii mici de mancare si odata cu introducerea unor mese mai generoase se vor plange de un disconfort creat de stomacul prea plin, aspect care va fi rapid depasit pe masura ce organismul se adapteaza treptat la extra-cantitate.

Frecventa meselor este foarte importanta, pe langa cele 3 mese principale trebuind sa existe minim 2 gustari consistente. Pe tot parcursul zilei, independent de masa, trebuie sa fie consumate produse hipercalorice (ciocolata, alune sau alte fructe oleaginoase, fructe uscate) sau bauturi concentrate (milkshake, cacao/ cafea cu lapte integral si zahar, ceai rece sau cald cu miere, sucuri de fructe de orice fel).

Foto@Shutterstock.com

Beneficii pentru copiii personalului din învățământ; Profesorii au obligaţia de a respecta diversitatea – noi amendamente adoptate în Camera Deputaților Leagăn pentru toată copilăria 6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri