Detaliu, culoare, miniatura, rabdare, imaginatie, pasiune – acestea sunt doar cateva dintre cuvintele care schiteaza conturul activitatii Anei Wagner. Aceasta artista desavarsita nu doar stapaneste tainele picturii pe portelan, ci strabate acest univers cu naturalete, calm si daruire.

1. Ocupatia ta nu este una des intalnita, cum ai intrat in lumea picturii pe portelan?

Este adevarat, acest mestesug e rar intalnit in lume. Am intrat in lumea picturii pe portelan pe nesimtite. La facultate am studiat in mod special grafica. Asta mi-a deschis apetitul pentru miniatura si lucrari facute foarte in detaliu, prin intermediul tehnicilor de desen cu penita sau al tehnicilor de gravura in metal. Intamplator, suportul numit portelan cere acelasi gen de detaliu si miniatura pe care le intalnim in tehnicile de grafica si gravura. In felul acesta, in anii facultatii am glisat de la grafica de sevalet, catre pictura pe portelan, din dorinta de a experimenta si de a ma exprima si in alt fel decat o faceam in mod conventional, in atelierele de studiu.

2. Ce talente, ce abilitati, ce interese implica munca pe care o faci?
In domeniul picturii pe portelan trebuie sa stapanesti cu fermitate mai multe aspecte. Poate cel mai important este sa te educi constant in munca pe care o faci, sa ai puterea de a exersa in mod continuu. Perseverenta merge mana in mana cu exercitiul rabdarii. Apoi, este foarte important sa iti pastrezi permanent optimismul si o viziune curata asupra vietii. Iar nu in ultimul rand, trebuie sa iti doresti sa traiesti inconjurat de cat mai mult frumos.

3. Se intampla sa creezi piese unicat pentru prieteni sau persoane apropiate? Ce inseamna pentru tine sa faci un asemenea cadou?
Da, mi se intampla destul de des sa proiectez obiecte sau bijuterii pentru prieteni sau chiar si pentru cele mai apropiate si dragi persoane din viata mea. Si o fac mereu cu cea mai mare bucurie si daruire. Este minunat sa poti darui si impartasi cu cei dragi ceea ce stii sa faci cel mai bine pe lumea asta. In cazul meu, arta imi aduce multa bucurie, ma lumineaza, imi da aripi sa visez mereu si toate acestea simt ca le pot transmite prin creatiile mele celor dragi, celor apropiati.

4. In ce fel se regaseste atentia ta la detalii si culoare in viata de zi cu zi?
Ordinea si armonia din spatiul in care traiesc, stilul vestimentar, ingrijirea pe care mi-o acord sau modul in care comunic cu cei din jurul meu presupun atentia pentru detaliu. O viata este cu atat mai colorata, cu cat suntem mai atenti la detalii. Este crezul meu atat in mestesugul pe care il fac, cat si in viata de zi cu zi.

5. Care este ritualul tau de ingrijire si infrumusetare?
Pentru mine, o piele sanatoasa si catifelata se aseamana unei bucati curate de portelan, iar pe un fond bun, posibilitatile de infrumusetare sunt nelimitate. Prin urmare, sunt atenta sa imi ingrijesc pielea urmand cativa pasi esentiali: adopt o alimentatie sanatoasa, imi asigur un somn odihnitor si imi hidratez pielea din plin. Pentru a-mi hidrata pielea din exterior imi place sa folosesc uleiuri naturale de avocado si migdale. Iar pentru a-mi apara pielea de efectele factorilor externi, precum produsele de uz zilnic de curatenie, am mereu grija sa le aleg pe cele care actioneaza cel mai bland asupra pielii mele. De aceea ma asigur ca am mereu la indemana Fairy DermaProtect, cu o formula noua, dezvoltata de experti dermatologi. In timpul spalarii vaselor, produsele DermaProtect asigura un nivel normal de hidratare a pielii mainilor, lasand-o moale si catifelata. Iar parfumurile de Aloe Vera & Coconut, Water Lilly & Joboba si Silk & Orchid fac din bucataria mea un loc cu adevarat exotic.

Vino alaturi de noi pe pagina de Facebook.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri