Anotimpul cald abunda in plante si legume menite sa redea stralucirea si vigoarea tenului. Haideti sa trecem in revista plantele care, pe timp de vara, sunt indispensabile ingrijirii si hidratarii tenului:

V-ati intrebat de ce revenim de fiecare data la solutiile de frumusete si sanatate pe care ni le pune la dispozitie natura? Pentru ca sunt cele mai eficiente si pentru ca, in timp, nu afecteaza tenul asa cum o fac unele dintre produsele cosmetice contemporane. Anotimpul cald abunda in plante si legume menite sa redea stralucirea si vigoarea tenului. Haideti sa trecem in revista plantele care, pe timp de vara, sunt indispensabile ingrijirii si hidratarii tenului:

Sucul de morcov se recomanda in special in cazul tenurilor sensibile, predispuse la inrosire. Datorita continutului sau bogat in vitamina A, sucul de morcov are un efect revitalizant asupra tenului, tonifiindu-l si catifelandu-l.

Bananele au un efect excelent de regenerare asupra tenurilor sterse, usor trecute. Amestecati miezul unei banane cu o lingurita de miere de albine si 20 de picaturi de zeama de lamaie si aplicati masca pe intreaga suprafata a tenului.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Păr ultralung și bucle voluminoase, printre tendințele 2023 pentru păr

Datorita continutului lor acid, mastile cu rosii sunt indicate indeosebi in cazul tenului gras, seboreic, cu porii dilatati. Peste obraz se aplica felii de rosie proaspata si foarte coapta. Se lasa sa actioneze pana cand acestea se usuca usor. Ulterior, se indeparteaza cu apa rece.

Gratie calitatilor lor astringente si tonice si continutului bogat in vitamina C, capsunele sunt excelente in cazul tenului gras. Capsunele se zdrobesc si se aplica direct pe ten si pe pielea gatului timp de 15 minute. Se mai prepara o masca amestecand 10 capsune cu 2 linguri de miere. Acest procedeu poate fi efectuat de doua trei ori pe saptamana, pe un ten demachiat si curatat in prealabil.

Compresele cu infuzie de nalba actioneaza pozitiv asupra tenului uscat si ridat. 30 de grame de radacina de nalba se fierb in jumatate de litru de apa dupa care amestecul se lasa la racit timp de jumatate de ora. Compresele sunt aplicate pe intreaga suprafata a tenului. Din amestecul unui pahar din aceasta infuzie cu o lingurita de miere se poate obtine o lotiune regeneratoare, utila in cazul tuturor tipurilor de ten.

Daca aveti probleme cu pielea care luceste incercati urmatoarea reteta: In jumatate de litru de vin se lasa la macerat timp de 24 de ore un pumn de flori de salvie, iar o lingura din acest amestec se adauga intr-un litru de apa. De asemenea, din frunzele de salvie si din cele de sunatoare si rozmarin, prin macerarea in otet de vin amestecat cu alcool se poate obtine un otet de toaleta, ideal in cazul tenului lucios. Otetul obtinut se dilueaza cu apa de roze, iar tenul gras poate fi sters de doua ori pe zi cu aceasta lotiune.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri