O relatie reusita depinde in mare masura de maniera in care se comunica intr-un cuplu. Iata care sunt principalele tipuri de comunicare si relatiile la care dau nastere acestea:
Comunicare eficienta = Relatie satisfacatoare

Acest tip de relatie constituie tipul de relatie ideala la care aspiram toate. In aceasta relatie, comunicarea se afla intr-un stadiu maxim. Cei doi parteneri comunica excelent, isi impartasesc unul altuia problemele, supararile si bucuriile intr-un mod diplomat, incercand sa evite pe cat posibil certurile si divergentele. La o prima impresie se pare ca acest cuplu nu stie ce inseamna exploziile de manie, isteriile si trairile intense. Realitatea nu este chiar asa, nici unul dintre cei doi nu ezita sa-si expuna parerea sau sa-si exprime nemultumirile atunci cand acestea isi fac loc. Intr-o relatie de acest gen certurile alterneaza armonios cu impacarile. Increderea unuia in celalalt nu poate fi zdruncinata foarte usor caci are la temelii caramizi solide. Atunci cand simt ca nu mai comunica la fel de eficient ca la inceput, partenerii acestui cuplu trag imediat semnalul de alarma. Incep si discuta intre ei, cautand solutii, rezolvari si starea de bine a cuplului. Nu ezita sa apeleze la sedintele de consiliere familiala atunci cand simt ca nu mai pot face fata singuri problemelor de cuplu.

Comunicare in minus = Relatie nesatisfacatoare

Intr-o relatie nesatisfactoare, comunicarea reprezinta o reala problema de cuplu, mai ales cand comunicarea in minus tinde sa devina comunicare zero. Cei doi parteneri au avut visuri impreuna, si-au construit planuri care la un moment dat au uitat sa se concretizeze. In timp, daca nu se pune mai mult accent pe comunicare, exista riscul ca relatia dintre cei doi sa se imbrace in rutina, in monotonie sau in obiceiuri practicate masinal in doi. Daca nu se iau masuri la timp, este foarte probabil ca viata zilnica in doi sa semene foarte mult cu un episod din familia Bundy: el relaxat in fata televizorului dupa o zi grea de munca, indiferent la ceea ce se intampla in jurul sau, ea -preocupata doar de propria persoana.

Armonia si pacea in acest cuplu sunt doar aparente, pentru ca de fapt cea care domneste este indiferenta. Indiferenta scrisa cu litere mari! Partenerii evita sa comunice unul cu celelalt. Celor doua persoane li se pare ca discutiile in contradictoriu nu isi au rostul, iar certurile si scandalurile li se par desprinse din filmele horror, fara nicio legatura cu realitatea. Obisnuinta este cea care face legea in aceasta relatie, iar sentimentelor le este frica sa iasa la suprafata de teama de a nu fi inabusite. Pentru ca o astfel de relatie sa nu fie sortita esecului, ar fi ideal ca partenerii sa invete sa comunice mai mult. Este necesar sa-si gaseasca curajul de a-si expune opiniile. Trebuie sa renunte la teama de a-si dezvalui sentimentele. Trebuie sa invete sa faca cat mai multe lucruri incitante impreuna!
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri