Privitul la televizor face parte in ziua de astazi din rutina zilnica a unei familii obisnuite, astfel ca este dificil sa iti impiedici copilul sa se uite la televizor. Majoritatea copiilor fac cunostinta cu televizorul cu mult inainte de a merge la scoala si isi petrec foarte multe ore in fata acestuia.
Iata cateva sfaturi pe care le poti folosi pentru a limita vizionarea televizorului:

Scade numarul de ore pe saptamana de privit la TV. Asigura-te ca cel mic stie ca televizorul este un privilegiu pe care trebuie sa-l merite; nu-i permite sa se uite la TV in timpul meselor sau in timp ce-si face temele; nu amplasa un televizor chiar in camera copilului- astfel nu il vei mai putea supraveghea.

Da un bun exemplu si nu petrece tot timpul liber in fata televizorului. Cu cat micutul va vedea ca te uiti mai putin la televizor, cu atat va fi mai putin tentat sa se uite si el.

Consulta programul si vizioneaza emisiunile interesante impreuna cu cel mic. Indeamna-ti copilul sa vizioneze emisiuni interesante si educative, iar daca nu ai timp sa te uiti la toata emisiunea, petrece macar 5 minute cu copilul la televizor, apoi verifica-l din timp in timp.

Ofera-i alternative de a-si petrece timpul. Este bine sa incerci sa-i distragi copilului atentia de la televizor, oferindu-i ca alternativa diferite jocuri, ii poti propune o plimbare in parc, joaca cu prietenii, sa ascultati muzica si sa dansati sau sa cititi o poveste impreuna.

Copilul are nevoie sa cunoasca mediul inconjurator, sa se plimbe, sa se joace pentru a putea percepe viata asa cum este ea. Fii tu prietenul copilului tau si joaca-te cu el, nu lasa televizorul sa devina cel mai bun prieten al micutului!

Un articol de Maria Anton

Sursa: Kidz.ro

Citeste si alte articole despre educatia si sanatatea celui mic pe Kidz.ro. Noi iti recomandam:
Inteligenta emotionala a copilului
Vorbind despre sexualitate cu copilul
Tulburarile de greutate ale copilului
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 8 ore de somn fără telefoane: Sfaturi practice pentru părinți și copii Canapea fixă sau extensibilă: cum faci alegerea corectă?

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri