Ratacind intre dorinta, excitatie si "nevoie" de orgasm, uneori uitam ca exista si placere tocmai din tendinta de a "sti" mai mereu ce se intampla cu noi in contextul vietii noastre sexuale si cum putem sa o imbunatatim.
V-ati putea intreba ce tot vreau sa spun prin "alegem", "ne raportam", ne permitem" si pe buna dreptate.

Astfel de lucruri le realizam uneori o singura data in viata noastra de zi cu zi.

Intr-o zi poate am ales cum sa ne simtim cand suntem atinsi/atinse, cum sa facem sex, ce sa simtim, cum si cat sa vedem din/la celalalt si la noi. Intr-o zi..intr-o clipa, intr-un context am ales cum sa ne simtim vis a vis de propria noastra sexualitate, am ales sa traim placerea.

Intr-o alta zi cineva ne-a spus cum ar trebui sa fie, ce ar trebui sa facem sau cum a fost pentru el/ea si tot din aceeasi zi poate am inceput sa ne contruim setul de idei, credinte, convingeri despre noi si viata sexuala in general si particular, despre cum ar trebui sa fie, si am inceput, plecand de la acest bagaj, sa ne raportam la noi si la celalalt intr-un fel anume, ne-am construit un set de steptari si am tot asteptat ca aceste asteptari sa fie satisfacute.

Si a fost si o zi in care ne-am permis sa exploram, sa simtim, sa ne dorim, sa cerem, sa oferim intr-o maniera personala placerea sexuala…ne-am permis sa fim noi insine, relaxati si in echilibru cu noi si ceea ce se trezeste in noi sau trezim in celalalt.

Uneori in viata se intampla ca odata facut acest ales, raportat, permis, sa nu mai revenim asupra lor, sa ne continuam existenta ca "prizonieri" si sa incercam sa le supravietuim de parca ar fi ceva dat noua si nu creat de noi la un moment dat in existenta noastra.

Uneori se intampla sa uitam ca viata se schimba, evolueaza, ca ne adduce mereu si mereu lucruri noi, oameni noi, experiente noi, si ca aceste raportari, alegeri si limite pot fi clipa de clipa redefinite, reetalonate, readaptate la realitatea noastra interna, externa si de cuplu.

Ce anuma ne "impiedica" sa facem aceste revizuiri, transformari ramane de explorat... Si asta pentru ca noi suntem in masura sa facem ceva pentru noi cu noi.

Psiholog Jeni Chiriac

Sursa: Psiholife.ro
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! Transparențele - în tendințe în primăvara-vara 2023! 10 exemple de cum putem integra și purta piesele vestimentare din materiale transparente și semi-transparente în ținutele noastre

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri