23 Octombrie 2023 publicat în Familie 3 share-uri

Un copil vine cu o mulțime de momente frumoase, însă, ca părinte, acumulezi și destule griji în ceea ce privește viitorul acestuia. Din fericire, există câteva modalități pe care le poți lua în considerare pentru a-i asigura un viitor mai bun.

Pune accent pe abilitățile lui

Primul lucru esențial, pentru buna dezvoltare a copilului tău, este să fii alături de el. Dincolo de asta, va trebui să-i valorifici cât de mult posibil abilitățile.

În primii ani de viață, se pot observa abilități care se pot transforma în adevărate pasiuni și, mai târziu, chiar într-un job. Sunt destui părinți care omit importanța acestora.

Prin urmare, încurajează-ți copilul să se manifeste și oferă-i resursele necesare, indiferent dacă sunt abilități creative, sportive și așa mai departe. Totodată, îți recomandăm să îl susții în ceea ce îi place să facă, nu în ceea ce vrei tu să facă. În acest mod, copilul tău își va dezvolta o personalitate unică, cu o puternică încredere de sine, ce îl va ajuta în viitor.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

Sprijin financiar cât mai bun

Poate fi pe termen scurt, în timpul ciclurilor de învățământ pe care le parcurge, dar și pe termen lung, atunci când ajunge la majorat.

În prima situație, vorbim de un sprijin financiar obligatoriu, ce face referire la bani pentru haine, alimentație, rechizite și alte nevoi. Sunt cheltuieli de bază, pe care nu ai cum să le eviți. Tot în această categorie intră și banii de buzunar ai copilului.

În cel de-al doilea caz, ai opțiunea unui sprijin financiar facultativ, respectiv un depozit copii. Astfel, dacă vrei să strângi economii pentru copilul tău, este o soluție optimă ce poate veni cu diverse avantaje, precum dobândă flotantă sau bonusuri la dobândă. Un lucru este sigur, vei face un pas important în asigurarea unui viitor financiar mai stabil. Sumele economisite pot fi retrase și folosite de copil la vârsta menționată în contract.

Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023 6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea Ghid pentru alegerea mobilierului interior

Asigură-te că primește educație financiară

Sprijinul financiar nu este suficient fără o educație financiară minimă. Așadar, este esențial să îi explici copilului tău, în funcție de vârsta la care se află, importanța și rolul banilor.

Educația financiară începe treptat, odată cu alte lucruri simple și de rutină din viața noastră, iar cel mai eficient mod de înțelegere stă în puterea exemplului. Dacă are vârsta potrivită, puteți discuta despre plata facturilor, care este bugetul lunar al familiei și cum se pot economisi bani pentru cumpărarea bicicletei dorite, spre exemplu.

În plus, dacă ai un copil, vei avea o și mai mare responsabilitate financiară în ceea ce privește situația veniturilor, respectiv controlul cheltuielilor de zi cu zi. Practic, este un moment potrivit să aplicați împreună strategii de educație financiară.

Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan Geanta cu aspect împletit integral, din imitație de piele, este în tendințe! 10 modele de genți țesute irezistibile Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România

Gândește-te la o asigurare de viață

Există pe piața asigurătorilor o serie de opțiuni de asigurare pentru evenimentele nefericite care pot apărea la un moment dat. Unele conțin inclusiv un plan financiar bine pus la punct, în care cel mic va primi o sumă garantată la finalul asigurării.

Dacă crezi că asigurarea de bază nu este de ajuns, poți adăuga și acoperirea unor servicii medicale mai complexe, precum intervenții chirurgicale sau diagnosticarea unor boli grave.

Poți recolta celule stem la naștere

Încă de la nașterea copilului tău poți alege să te preocupi de sănătatea acestuia. Procedura de recoltare a celulelor stem din sânge și țesutul cordonului ombilical este o investiție pentru viitorul medical al copilului și chiar al întregii familii.

Pe scurt, celulele stem, datorită proprietăților unice, se pot utiliza în diverse tratamente medicale. Mai mult decât atât, pot salva viața și unui membru din familie în cazul unor afecțiuni medicale grave. Procedura de recoltare este simplă și sigură, iar în urma analizei probelor, celulele stem se pot valida pentru a fi stocate pe termen nedeterminat.

Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele”

În concluzie, părinții își doresc să aibă copii sănătoși și cu un viitor stabil. Dacă acesta este și visul tău, ține cont și de modalitățile tocmai prezentate mai sus.

Sursă foto: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri