8 Septembrie 2023 publicat în Familie 44 share-uri

Începerea școlii este un moment special și emoționant pentru copiii mici și pentru părinții lor. Pentru cei mici, aceasta este o etapă importantă în dezvoltarea lor, iar pentru părinți, este o ocazie de a sprijini și încuraja această nouă aventură în viața lor. Iată câteva sfaturi pentru a pregăti cu succes copilul mic pentru prima zi de școală:

Începerea școlii este un moment special și emoționant pentru copiii mici și pentru părinții lor. Pentru cei mici, aceasta este o etapă importantă în dezvoltarea lor, iar pentru părinți, este o ocazie de a sprijini și încuraja această nouă aventură în viața lor. Iată câteva sfaturi pentru a pregăti cu succes copilul mic pentru prima zi de școală:

1. Conversații deschise și pozitive: Discutați deschis cu copilul vostru despre ce înseamnă să meargă la școală. Explicați-i cu entuziasm toate lucrurile minunate pe care le va face acolo, cum ar fi învățarea de lucruri noi, făcând prieteni și jucându-se. Asigurați-l că sunteți mândri de el și că veți fi mereu acolo pentru sprijin.

2. Vizitarea școlii în avans: O vizită anterioară la școală poate ajuta copilul să se simtă mai confortabil și familiarizat cu noua sa clasă. Dacă este posibil, mergeți la școală înainte de începerea oficială pentru a explora sala de clasă, săli de joacă și alte spații.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum te apuci din nou de sport după o accidentare Artificiile și animalele Activități de Paște 2023 în Veranda Mall: vino să vezi ce surprize aduce Iepurașul în acest an!

3. Rutina zilnică: Începeți să implementați o rutină zilnică care să semene cu cea de la școală. Stabilește ore de culcare și trezire regulate, programul de masă și de joacă. Aceasta îl va ajuta pe copil să se adapteze mai ușor la programul școlar.

4. Încurajarea independenței: Ajutați copilul să dezvolte independența și abilitățile de bază, cum ar fi folosirea toaletei și îmbrăcatul singur. Aceste abilități îl vor face să se simtă mai încrezător și pregătit pentru școală.

5. Crearea legăturilor sociale: Dacă aveți ocazia, încercați să stabiliți legături sociale cu alți părinți și copii din aceeași clasă. Astfel, copilul vostru va fi mai entuziasmat să își facă prieteni și se va simți mai confortabil în noul mediu.

Elevii Școlii Quantum din București au obținut locuri fruntașe la MATHLETICS, cea mai mare competiție online de matematică din lume, datorită unui model nou de învățare Tehnici de meditație personalizate: Cum să alegem metoda potrivită în funcție de starea noastră de spirit  Într-un cuplu, diferențele pot fi atât de înfricoșătoare pentru mintea noastră că ne fac să ne îndoim de relația în care suntem. Este normal să le acceptăm! Interviu cu Diana Lupu, psihoterapeut relațional

6. Pregătirea materialelor școlare: Implicați copilul în alegerea rechizitelor și a rucsacului pentru școală. Aceasta îi va da ocazia să participe la proces și să se simtă parte din pregătirea pentru școală.

7. Înțelegerea emoțiilor: Fiecare copil reacționează diferit la noul început. Ascultați-l și validați emoțiile pe care le simte. Explicați că este normal să fie emoționat și că voi sunteți aici pentru a-l sprijini.

8. Creați ritualuri speciale: Pregătiți un ritual special în dimineața primei zile de școală, cum ar fi micul dejun preferat sau o fotografie în fața casei. Acest lucru va crea amintiri frumoase și va face ziua mai specială.

9. Fiți o sursă de încredere: Asigurați copilul că puteți fi contactați în orice moment și că sunteți acolo pentru a-i oferi sprijin. Lăsați-l să știe că poate veni la voi cu întrebări sau îngrijorări.

Când ai uitat să mai crezi în miracole, Universul îți oferă cele mai frumoase surprize! Cererea de materiale vitale pentru copii a ajuns la un maxim istoric, în timp ce UNICEF marchează 60 de ani de operațiuni la Centrul din Copenhaga Answear lansează un serviciu special - ”Ambalaj pentru cadou”

10. Celebrarea succeselor: Fiecare pas mic către școală merită să fie sărbătorit. Lăudați-l pentru curajul său și pentru fiecare reușită mică pe care o realizează.

Începutul școlii este un moment important pentru copii și părinți deopotrivă. Prin pregătirea atentă și sprijinul constant, veți putea să transformați această tranzitie într-o experiență pozitivă și memorabilă pentru copilul vostru. Amintiți-vă că sunteți modelul lui și că entuziasmul vostru pentru această nouă etapă va fi un exemplu puternic pentru el.

Sursă foto: klimkin, Kranich17 / Pixabey


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri