Tu le stiai?

Cand ne gandim la copii si la educatia lor lucrurile tind sa devina foarte sensibile, iar situatiile sa se complice destul de mult.

Din dorinta de a-i proteja, tindem sa le ascundem realitatea, sa incercam sa o facem mai frumoasa pentru ei, insa nu ne dam seama ca impactul factorilor din exterior este atat de puternic, incat ar putea produce socuri mari chiar si celor mai mici dintre ei.

Ne straduim sa ii invatam sa fie politicosi, respectuosi si manierati. Incercam sa le spunem ca lucrurile care nu le fac bine, sunt lucruri rele de care ar trebui sa se fereasca.

Foto: bbevren, Shutterstock

Le spunem tot ce ar trebui sa NU faca, dar nu le spunem aproape deloc ceea ce ar trebui SA FACA.
Asadar, iata 5 lectii importante pe care ar trebui sa le prezentam copiilor, asa cum sunt in realitate:

1. Problemele nu sunt "lucruri rele"

Problemele sunt de fapt situatii in care trebuie sa facem o alegere. De aceasta alegere depinde daca situatia se transforma intr-o problema sau nu. Provocarile si situatiile zilnice sunt etape normale ale vietii, etape ce ne invata sa devenim mai puternici si sa ne dezvoltam personalitatea intr-un mod natural.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta

2. Meriti sa fii iubit

Fiecare om are dreptul la iubire, asa ca si tu, la randul tau meriti sa simti ca esti iubit. Dar pentru a simti iubirea, trebuie sa o daruiesti in acelasi timp in care o primesti. Este un schimb echitabil ce te apropie de cei din jur.

3. Apreciaza-i pe cei din jur

Vei invata tot timpul de la cei din jur, asa ca trebuie sa ii apreciezi pentru ceea ce sunt si pentru ceea ce iti ofera. Iti vor pune la dispozitie tot ceea ce stiu si toata experienta lor, tu trebuie doar sa iei ce e mai bun si sa fii recunoscator pentru asta.

4. In viata vei avea tot timpul de invatat

Niciodata nu incetam sa invatam. Oricat de mult am inainta in varsta, avem tot timpul lucruri interesante de observant, de invatat si de adaugat la bagajul cunostintelor generale. Viata este o aventura in care trebuie sa inveti pentru a merge mai departe.

5. Lucrurile nu sunt toate amuzante si usoare

Atunci cand situatiile devin dificile, ne concentram sa le depasim. Mutam si muntii din loc pentru a readuce lucrurile la normal, iar acest lucru ne dezvolta abilitatile de a ne descurca in orice situatie si de a face tot ceea ce ne sta in puteri pentru a ajunge acolo unde ne dorim.

MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

Foto prima pagina: Sunny Studio, Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri