13 Octombrie 2014 publicat în Familie 7 share-uri

Trend-uri si concluzii la finalul Festivalului National de Parenting 'In Familie'

Comunicat de presa

Comunicarea pozitiva, feedback-ul constructiv, gandirea centrata pe solutie; rezolvarea conflictelor win-win si necesitatea ca parintii sa inteleaga cum propriile comportamente ii afecteaza pe copii sunt principalele directii de ‚parintit’ modern, reiese din atelierele Festivalului National de Parenting care a avut loc in perioada 26-28 septembrie la Bucuresti.

“Parentingul in Romania incepe sa devina din ce in ce mai prezent si utilizat, parintii sesizeaza diferenta intre educatie si dresaj. Acesta este o arta care cere doua componente: talent si tehnica. Daca talentul il avem cu totii, tehnica este necesar sa o invatam. Asa cum mergem la scoala sa invatam sa citim, la fel avem nevoie sa cunoastem care sunt instrumentele corecte ale parentingului pentru a-l putea folosi eficient“, declara Mirela Horumba, psiholog si initiator al Festivalului National de Parenting ”In Familie”.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park

Aflat la prima editie, Festivalul National de Parenting a reunit peste 1000 de parinti in cele 3 zile de seminarii si expozitie si s-a adresat in special parintilor, cu copii de toate varstele (0 - 18 ani) si cadrelor didactice. Acest eveniment este prima initiativa de amploare nationala in Parenting, cu 30 de workshop-uri pentru parinti, 30 de workshop-uri pentru copii si peste 50 de specialisti romani in domenii care tin de dezvoltarea copiilor.

Vedete si persoane publice precum Andreea Liptak si Razvan Spiridon, Monica Davidescu si Aurelian Temisan, Nadia Tataru – fondator Radio Itsy Bitsy, Beatrice Cioba - Producator TVR si Presedinte al Asociatiei Familiilor Monoparentale din Romania, Luminita Costache - specialist educatie, UNICEF Romania, Sandra Alexiu - Vicepresedinte Societatea Nationala de Medicina Familiei si Crenguta Oprea - Conf. univ. dr. Universitatea Bucuresti au dezvaluit in cadrul unor sesiuni speciale provocarile resimtite in calitate de parinte.

Urmatoarele editii vor avea loc in Bucuresti, Cluj si Timisoara in primavara si respectiv toamna anului 2015.
Sponsorii: Sponsor Dental – Dental Med si Dental Med Kids, Carrefour Romania, Banca Transilvania, Aquatique, Henkel Romania, Kloran Baby.

Partenerii acestui proiect: Parteneri Media - Radio Itsy Bitsy – partener media principal, SfatulParintilor.ro, 121.ro, RomaniaPozitiva.ro, ViataVerdeViu.ro, Suntmamica.ro, Blogal Initiative - Kooperativa 2.0; Parteneri – Shakespeare School, Fundatia Crucea Alba, Salvati Copiii, Barbarossa Band, Compania de Teatru OKaua, Romania in Tranzitie.

Un eveniment organizat de Asociatia Oameni Noi.

***
ASOCIATIA OAMENI NOI

Asociatia OAMENI NOI s-a infiintat in septembrie 2013, ca un rezultat firesc al intalnirii unor oameni cu preocupari comune in domeniul educatiei. Asociatia are drept scop promovarea cetateniei active si responsabile, a culturii si a educatiei in vederea construirii unui stil de viata sanatos (fizic, mental, emotional si social), pentru toate categoriile de varsta (copii, tineri, adulti si varstnici) si de medii sociale (atat categorii sociale cu potential cat si categorii sociale defavorizate), utilizand activitati specifice educatiei non-formale. Intre proiectele asociatiei, Festivalul National de Parenting, www.bibliotecapentruparinti.ro; ”Clubul Bright Parents„ in parteneriat cu Shakespeare School.

MIRELA HORUMBA

Mirela Horumba este psiholog, consilier autonom si psihoterapeut sub supervizare acreditat de catre Colegiul Psihologilor din Romania.

Este licentiata in psihologie, Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, Universitatea Bucuresti si absolventa a Programului Masteral de psihodiagnostic, psihoterapie experiential unificatoare si dezvoltare personala, sub indrumarea doamnei profesor universitar, doctor in psihologie, Iolanda Mitrofan. Are stagii de formare in art-terapie, inteligenta emotionala si rezistenta la schimbare, dramaterapie, hipnoza, managementul stresului, in psihodiagnostic si psihoterapie experiential unificatoare, analiza tranzactionala, programare neurolingvistica, terapie sistemica de familie, cuplu si copil , tehnici de eliberare emotionala, constelatii familiale.

Foto homepage: Shutterstock.com; mama si fetita


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri