14 Octombrie 2014 publicat în Familie 32 share-uri

S-a lansat prima carte romaneasca despre emotiile copiilor, adresata copiilor. Primul volum din seria 'Recunoaste Emotia', cartea 'Sunt copil. Cum ma simt?' contine zeci de situatii cu care cei mici se pot identifica.

”Sunt copil. Cum ma simt?” este o unealta ce poate fi folosita cu succes la recunoasterea simturilor si sentimentelor copiilor, dar si la intelegerea si acceptarea lor, venind in ajutorul parintilor, bunicilor, educatorilor. Cartea ajuta pe cei mici sa identifice corect emotiile, iar pe adulti sa se pozitioneze ca si suport pentru acestia, fara sa ii critice.

”Proiectul seriei Recunoaste Emotia a inceput din dragoste pentru propriul copil si din lectiile pe care le-am invatat impreuna in ultimii sase ani. Am pornit de la intrebarea ”Ce simt copiii cand nu simt ce simti tu si ce simt cand tu nu simti ce simt ei”, o intrebare la care si eu a trebuit sa gasesc raspunsuri in relatia cu copilul meu. Rezultatul este aceasta carte, care usureaza recunoasterea emotiilor celor mici si a situatiilor in care ele pot aparea, atat de catre copii, cat si de catre parinti.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original Capodopere ale Renașterii de la Brukenthal, expuse la Art Safari

Acestia se confrunta deseori cu situatii in care copilul nu stie sau nu verbalizeaza ce simte si nu-l pot ajuta.” spune Corina Bimbasa, autoarea seriei. ”Cred in rolul pe care il are educatia emotionala la copii, inca din primii ani, in crearea unei baze bune pentru o dezvoltare emotionala sanatoasa”, continua Corina.

Modelarea comportamentelor copiilor este facuta deseori prin consecinte, iar consecintele aplicate copiilor insotite de furie genereaza mai multa furie. Consecintele aplicate copiilor insotite de empatie, duc la invatare. Aceasta carte este un indemn catre toti adultii care au in jurul lor copii, sa ii ajute sa-si invete emotiile, rostul lor si, ulterior, cum sa le gestioneze.

Cartea este destinata copiilor intre 2 si 6 ani, pornind de la stari si intamplari dintre cele mai intalnite la copiii de aceasta varsta, fiind atent ilustrata cu animale si usor de inteles.

Examen suplimentar față de Evaluarea Națională pentru admiterea la liceu. Se va da pentru 50% dintre locuri Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc?

Corina Bimbasa este un parinte al unui baiat de aproape 6 ani cu care a descoperit importanta exprimarii emotiilor si cum contribuie o discutie despre "cum te-ai simtit" la legatura dintre parinte si copil si mai ales la dezvoltarea emotionala sanatoasa a copilului.

Din seria Recunoaste Emotia vor urma:

-"Sunt la scoala. Cum ma simt?", pentru copii intre 6 si 12 ani;
-"Nu mai sunt copil. Cum ma simt?", pentru copii mai mari de 12 ani.

Primul volum al seriei ”Recunoaste Emotia” poate fi comandat pe email la adresa recunoasteemotia@gmail.com.
Mai multe informatii pe facebook.com/Recunoaste Emotia sau la telefon 0723250503.
 


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri