4 Iunie 2014 publicat în Familie 6 share-uri

Desi vremea nu a le-a fost favorabila, gemenii si tripletiii din Romania nu au parut impresionati de ploaie si s-au intalnit, la nivel national, intr-un eveniment organizat de Asociatia Unu si Unu, Micolino si Clubul mamicilor de gemeni/tripleti, care a reunit aproximativ 200 de familii.

Comunicat de presa

In capitala, evenimentul a fost organizat in Parcul Lumea copiilor din sectorul 4, la Foisorul Fanfarei si s-a bucurat de prezenta a aproximativ 65 de familii cu gemeni sau tripleti care au venit pregatiti cu pelerine de ploaie, umbrele, voie buna si au participat la prima parada de profil, alaturi de jurnalistii prezenti. Acestia au fost captati de acordurile muzicale, jocurile, premiile si momentele artistice pregatite in detaliu de Asociatia Unu si Unu.

O atractie deosebita pentru copii si un moment special in cadrul evenimentului a fost si realizarea de catre copii a unui desen impresionant pe asfalt, in forma unui fluture colorat, simbol al sperantei si sustinerii pentru o dezvoltare sanatoasă a prematurilor, reprezentand in acelasi timp fragilitatea organismului bebelusilor nascuti inainte de termen. Gemenii si tripletii prezenti s-au intrecut in talent, personalizand acest desen realizat la dimensiuni impresionante.

Intalniri similare au avut loc simultan in Timisoara, Satu-Mare, Brasov, Iasi, Braila, Sibiu, Galati, Constanta, Cluj si Medias si au reunit intr-un cadru informal, fara o agenda prestabilita, familii dornice sa se cunoasca, sa-si impartaseasca experienta si sa se sustina.

Asociatia Unu si Unu isi propune sa legifereze 31 mai drept ziua nationala a multipletilor in Romania, printr-un proiect legislativ extreme de complex, ce a fost anuntat si demarat in cadrul primei editii Multiparty.
 

Acest eveniment se bucura de traditie, prestigiu si sustinere din partea autoritatilor din tari precum: SUA, Canada, Australia, Columbia, Mexic, Poerto-Rico, Ghana, China, Filipine, iar in Europa se desfaoara in Franta, Germania, Austria, Polonia, Irlanda etc.

Despre Asociatia Unu si Unu: Asociatia Unu si Unu este o organizatie neguvernamentala care deruleaza in premiera in Romania proiecte de sustinere, informare si educare dedicate familiilor cu multipleti, programe de informare si preventie privind nasterea prematura si programe de sprijinire si consiliere a familiilor cu prematuri.

Asociatia Unu si Unu a lansat in Romania Socks for life – proiect de constientizare a prematuritatii, Helping Hands – program de parenting si sustinere psiho-emotionala a mamelor aflate cu copiii la terapie intensiva, Miracolul merge mai departe - program de colectare si donare a hainutelor de prematuri, Martisor cu speranta – proiect de donare a martisoarelor pentru mamale aflate in spital cu bebelusi prematuri, a realizat strangeri de fonduri pentru familii cu prematuri si/sau multipleti aflate in situatii financiare delicate, a lansat primul curs de parenting din Romania dedicat parintilor cu multipleti si proiectele vor continua sa aduca o noutate si sa asigure continuitate prin actiunile sale in doua sectoare dezavantajate pana acum in Romania.

Despre Micolino si comunitatea sa:

Clubul mamicilor de gemeni/tripleti a fost fondat in februarie 2011, numara 1124 membrii si este un grup virtual, traind intens pe Facebook. Grupul este format din mamici de copii frumosi (gemeni si tripleti), care comunica foarte mult, nu doar pe Facebook, se sprijina reciproc, glumesc, se sfatuiesc, insa lucrul cel mai important este ca intre membre s-a inchegat o adevarata prietenie.

Multumim tuturor partenerilor care sunt alaturi de noi la aceasta editie: Dorna, Cipi, https://www.facebook.com/thezenproject.ro; https://www.learnwithmusic.ro; /www.mikokids.ro; https://ariodante.ro/; https://familie-implinita.ro/; https://www.facebook.com/alexandrajitariucpage; https://www.facebook.com/pages/Andrei-Gindac-Photography/.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri