7 August 2013 publicat în Familie 96 share-uri

Sa nu subestimati niciodata puterea unei atingeri… O poveste gingasa si impresionanta despre puterea miraculoasa a imbratisarii, o poveste adevarata de dragoste si viata venind de la doi nou-nascuti.

“Lasati-ma sa incerc sa o pun pe Brielle alaturi de sora ei sa vedem daca acest lucru ajuta”, le-a spus asistenta parintilor alarmati. “Nu stiu ce altceva sa fac.” Pentru ca parintii au fost imediat de acord, asistenta a decis sa puna ambii bebelusi in acelasi incubator. Ceea ce a si facut. Imediat ce usa incubatorului s-a inchis, Brielle s-a cuibarit langa surioara ei. Uimiti, asistenta si parintii au vazut cum Kyrie si-a pus bratul ei micut in jurul micutei ei surori ca si cum ar fi imbratisat-o cu tandrete. Acela a fost momentul in care respiratia lui Brielle si bataile inimii s-au stabilizat, iar starea de sanatate a bebelusului a revenit la normal. Ca si cum, dintr-o data, printr-o minune tandra, micuta Brielle s-a calmat… In doar cateva minute de cand au fost aduse impreuna, in cazul lui Brielle a fost inregistrata cea mai buna concentratie de oxigen de cand s-a nascut. In scurt timp, cele doua au adormit.

Foto int si homepage: Twin babies_Shutterstock

Conform cuplului Jackson, micutele gemene au impartit acelasi pat pana la varsta de 5 ani, iar procedura a starnit interesul lumii medicale. Daca pana atunci, gandirea conventionala avea castig de cauza (in sensul in care separarea micutilor la nastere prevenea aparitia unor potentiale infectii si la celalalt bebelus) astazi expertii sunt de parere acum ca riscul infectiilor este minim in fata beneficiilor considerabile ale co-beddingului. Recent, oamenii de stiinta sustin ca procedura de impartasire a aceluiasi pat in cazul bebelusilor gemeni/multipli are numeroase beneficii, prezenta bebelusului geaman asigurand celuilalt bebelus sentimentul de confort si siguranta. Contactul fizic este extrem de important pentru micuti, atingerea poate fi in unele cazuri magica, iar uneori stiinta primitive poate face mai multe miracole decat stiinta moderna…

“Cand te gandesti ca acesti bebelusi au experimentat deja faptul de a fi fost ‘alungati’ prea devreme din mediul linistitor al uterului in zgomotul, lumina si disconfortul fizic al vietii din spital, te intrebi daca nu le provoci si mai mult stres separandu-i de confortul celuilalt bebelus, scriu Patricia Maxwell Malmstrom si Janet Poland in “The Art of Parenting Twins. " “Exista dovada considerabila ca bebelusii multipli care dorm in acelasi pat tolereaza mai bine stresul spitalizarii si toate procedurile prin care trebuie sa treaca decat cei care sunt separati”, adauga acestia.

Astazi gemenele au 18 ani. Puteti vedea o fotografie cu Brielle si Kyrie >>> AICI

Iti recomandam si articolul:

Despre co-sleeping


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri